Ágoston Balázs: Gauchók dicsérete

Ama bölcs Valóság nagybátyánk néha eltávozik, de rendre visszatér, és ettől agyrázkódást szoktak kapni a természetellenes ideológiák mániákusai. A Leeds-i Egyetem (University of Leeds) tudósai például nemrég alapos publikációban bizonyították  be, hogy a  vegánkodás káros az egészségre.

A brit kutatók több mint 26 ezer középkorú nő bevonásával elvégzett vizsgálata bebizonyította, hogy azoknál, akik nem fogyasztanak húst, sem más állati eredetű táplálékot, harmincháromszor nagyobb a csípőtáji törés kockázata, mint a normálisan étkezőknél.

A magyarázat roppant egyszerű: az ember, amint azt fogazatunk és emésztőrendszerünk bizonyítja, mindenevő, éspedig nem ideológiai alapon, hanem azért, mert csak így, teljes körű táplálkozással lehet bevinni a szervezetünkbe minden szükséges tápanyagot.

De e bizarr életformának hódoló embertársainknak nem csak csontjuk törik könnyebben, hanem az elégtelen és ezért egészségtelen táplálkozás számos hiánybetegség és allergia kialakulásához vezethet. A Dietetikusok Egyesületeinek Európai Szövetsége (European Federation of the Associations of Dietitians, EFAD) elektronikus folyóiratának 2015 februári száma arról számolt be, hogy egy 245 vegánnal készített interjúsorozat alapján folytatott vizsgálat kiderítette, hogy a vegánok számára legfontosabb fehérjeforrást jelentő szója több mint 3 százalékuknál allergiás tüneteket okoz. Ez elsőre nem tűnik magas számnak, de ha tudjuk, hogy ez a korábban becsült 0,1 százalékos arány harmincszorosa, akkor belátható, hogy a veganizmus ártalmas. A dietetikusok világszerte rendszeresen figyelmeztetik az egyoldalúan étkező embereket, hogy szedjenek étrend-kiegészítőket, főleg B12-vitamint. Ezt ugyanis kizárólag állati eredetű élelmiszerek tartalmazzák, a növényekben nem található e létfontosságú vitamin. Lám, a vegán buzgalom felvirágoztatja a gyógyszeripart.

Igaz, a veganizmusnak nem is célja az egészséges étkezés. Az ideológia középpontjában nem az ember áll, hanem az állat, amit a vegánok szerint az előbbi elnyom és kizsákmányol.

Egy brit „állatjogi” aktivista, Donald Watson alapította meg 1944-ben a Vegán Társaságot, azt hirdetve, hogy nem csak a hús, a tej, a méz, a tojás és bármilyen állati eredetű táplálék fogyasztása borzalmas bűn, hanem a bőrből készült ruhák, tárgyak, az állati eredetű gyógyászati vagy kozmetikai cikkek, sőt, még a gyapjúpulóver is maga a kizsákmányolás. Nemkülönben a lóverseny, az agarászat, az igavonás, a cirkusz, és így tovább. Vagyis a vegánbolsevizmus nem vélt egészségügyi okból, hanem „etikai” alapon utasítja el a normalitást. 1951-ben a fent nevezett társaság így definiálta ideológiáját: „világnézet, amely szerint az embernek az állatok kizsákmányolása nélkül kellene élni”.

A valóság ezzel szemben az, hogy az ember a teremtett világ gazdájaként több tízezer év óta haszonállatokat tart, azok tejét, tojását, szőrét, húsát, izomerejét használja, fogyasztja – merthogy ez a természetes.

Az ember ugyanis a Föld legmagasabb rendű élőlénye, az egyetlen, amely képes az elvont gondolkodásra, a képzettársításra, a hosszú távú gondolkodásra, múlt, jelen, jövő, egyáltalán az idő fogalmának értelmezésére, az emlékezésre. Ebből fakad a művészet, a filozófia, az összes tudomány, a gazdálkodás, és így tovább – egyszóval a kultúra és a civilizáció.

Az állatok minderre nem képesek, nincsenek gondolataik, nem a lélek irányítja őket, hanem genetikailag kódolt ösztön és a tanult, bevésődött minta. Ettől még nagyon szerethetők, de szögezzük le, hogy a házi kedvencek is haszonállatok a maguk nemében – az ember, ha vegán is, önérdekből tartja őket, azért, mert neki okoznak örömöt. Kérdés persze, hogy a megszállott vegán kutyatulajdonosok mivel etetik eléggé el nem ítélhető módon ragadozó kedvenceiket; ha nem müzlivel, akkor máris hiteltelen a forradalmi indulat…

Legyinthetnénk persze, mondván, nagy a világ, elférnek benne az izgatott mániákusok is. De mára világméretűvé nőtt ez az őrület. A szektások tüntetésekkel zaklatnak egyes éttermeket, hentesüzleteket, rendezvényeket, rosszabb esetben fizikai támadások érik ezeket.

Németországban már a húsevés-adó ötlete is fölmerült a politikai fősodorban – ezen mondjuk nem csodálkozunk, a jobb sorsra érdemes, nagy múltú ország lassan egy hatalmas tébolydává válik.

Ausztráliában már-már terrorizmusra bujtogat a vegán propaganda, a Chris Deforce vegánaktivista által rendezett Dominion című propagandafilm pontos helymegjelöléssel hozta nyilvánosságra számos  megbélyegzett állattartó farmer nevét, címét, telefonszámát.

Ráadásul nem csak magát veszélyezteti, aki nem eszik rendesen. Egy brit táplálkozási tanácsadó, dr. Emma Derbyshire három évvel ezelőtt az 1840 óta megjelenő patinás British Medical Journal folyóiratban alaposan megkongatta a vészharangot, amikor leírta, hogy a máj és az agy megfelelő működéséhez elengedhetetlen tápanyag, a kolin természetes úton kizárólag állati eredetű táplálékkal vihető be a szervezetbe. Hiánya súlyos májbetegségeket, idegkárosodást, memóriazavart, a kognitív képességek romlását eredményezi. A kolinhiány ráadásul a magzati idegrendszer fejlődését is drámaian veszélyezteti. Innentől pedig az egyéni felelőtlenség társadalmi kockázatot jelent.

A természetellenes, ezért ártalmas veganizmus sajnos halálos áldozatokat is követel. Az amerikai Sheila O’Leary, amint arról a Dailiy Mirror nyáron beszámolt, kizárólag nyers zöldséggel és gyümölccsel etette kisbabáját, Ezrát, aki az elégtelen táplálkozás miatt 18 hónapos korában meghalt.

A bíróság, helyesen, emberölés miatt vádat emelt az eszelős nő ellen.

Mindezek ellenére az agymosás ijesztően terjed. Csak néhány sokkoló példa: Berlin több egyetemén magvakra és hüvelyesekre cserélik a rántott húst és a hagyományos fűszeres kolbászt. Az egykori Németország fővárosában ma már a hamis ideológiával becsapott egyetemisták közel 15 százaléka kizárólag a vegánipar termékeit vásárolja, vagyis egészségtelenül étkezik. Így járt a Volkswagen-konszern számos dolgozója is, akik a cég több üzemi konyháján már csak kanáriknak elegendő növényi pacsmagokkal próbálhatják ebédidőben visszanyerni a fizikai munkához szükséges energiát.

Eredeti szándékával, egyben a józan ésszel ellentétben az „Eurokolhoz” is letérdelt a vegán bolsevizmus előtt (naná), így

a továbbiakban növényi eredetű borzalmakat is lehet tejnek és húsnak nevezni – pontosabban hazudni, hiszen a hús és a tej fogalmilag kizárólag állati eredetű lehet.

Vagyis az erőszakos életmódszekta a brüsszeli idióták áldásával az LMBTQXYZSTB-elmebajhoz hasonlóan meghazudtolhatja a biológiát. Mindezért olyan szélsőbaloldali politikai szervezetek is hadakoztak, mint a Greenpeace, a WWF, illetve a normalitás ellenségei által kihasznált mentálisan sérült Greta Thunberg. Ez az őrület Magyarországon is terjed, két megtévesztett fruska növényi „halászlével” nevezett a Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztiválon; botrányos módon a szervezők nem tanácsolták el őket a rendezvény profiljába ab ovo nem illő mániájuk miatt, hanem meghajoltak a természetellenes rögeszme hittérítői előtt.

A kaliforniai Berkeley városa néhány év alatt teljesen betiltaná az összes állati eredetű élelmiszert, ennek érdekében 2024-ig felére csökkenti az ilyen táplálék mennyiségét a közintézményekben, többek között a börtönökben. Hogy a lenmag és a szójatej megszelídíti-e a rácsok mögött keménykedő bandaharcosokat, arra nézve egyelőre hiányoznak a mértékadó felmérések.

2020 óta a liberális tudatipar emblematikus rendezvényein, így a Golden Globe-díjátadón, az Oscar-gálán vagy épp az úgynevezett divatipar ajnározott rendezvényén, a Met-gálán kizárólag vegán produktumokat szolgálnak fel.

A franciaországi Lyon „zöldpárti” (valójában bolsevik) polgármestere, Grégory Doucet elrendelte, hogy a jobb sorsra érdemes város összes iskolai menzáján kizárólag vegán ételeket szolgálhatnak fel. Magyarul a szélsőséges, eszement politikus kiskorúak tömegeinek veszélyeztetésében bűnös.

Nemrég a brit főváros egyik neves vendéglője, a Kitchen at London House levette étlapjáról a vegán menüt, ugyanis, mint közölték, elegük lett a húsalapú ételeik miatt őket érő, a szabad ételválasztással be nem érő vegán őrültek gyűlölködéséből.

Az életmódszekták ugyanis mindig egyformák. Hamis élcsapat-önkép, forradalmi düh, mindent és mindenkit átformálni akaró ideológiavezérelt küldetéstudat, űzött felszabadítási kényszer. A vegánbolsevizmus ugyanaz pepitában (avagy fonnyadtzöldben), mint az LMBTQXYZSTB szexuálbolsevizmusa szivárványban.

A szektatagoknak nem elég, hogy úgy élhetnek, ahogy akarnak, ők azt követelik, hogy mindenki más is ugyanúgy éljen. Aki nem, az reakciós, kulák, burzsoá, népelnyomó, náci, boomer, miegyéb – a zaklatott lelkek aktuális szlogenjeinek lényegi tartalma mindig ugyanaz.

Mindezen erőszakosságnak egyre több cég is behódol, termékeiken buzgón feltüntetve, hogy semmiféle állati összetevőt nem tartalmaz, vagyis az abnormalitás piaci márka lett, ahogy az LMBTQXYZSTB-elmebaj esetében is. Az Egyesült Államokban pedig az agresszív propaganda hatására 2010-től 2018-ig, mindössze 8 év alatt 600, azaz hatszáz százalékkal nőtt a vegánok mennyisége. És az abnormalitást kiszolgáló ipar profitja is, a „növényi alapú tejek” ma már 30 milliárd dollár körüli forgalmat jelentenek csak Amerikában.

A beteges ideológia tehát futótűzként terjed, ahogy a nemi identitás elbizonytalanodása is. És mindkét jelenség kiforgatja az embert ontológiai valóságából.

Belegondolni is hátborzongató, mi történne, ha megszűnne az állattartás, és a legelők, farmok helyét kizárólag haszonnövény-ültetvények foglalnák el, jelentősen tovább rontva az ökoszisztéma amúgy is szegényedő változatosságát, csökkentve a vadállatok életterét, táplálkozási lehetőségeit, nem beszélve számos rovar- és rágcsálófaj állományának drasztikus csökkenéséről, amivel sajnos a nagyüzemi betakarítás  együtt jár. Figyelemre méltó Steven Davisnek, az Oregoni Állami Egyetem Mezőgazdasági Tudományok Kollégiuma Állat- és Hegyvidék-tudományi Tanszéke emeritus professzorának még 2001-ben írt cikke azon megállapítása, hogy a kizárólagos növényi étrend semmivel sem öl meg kevesebb állatot, mint az, amely marhahúst is tartalmaz. A tudós kiszámolta, hogy ha az Egyesült Államok összesen mintegy 49 millió hektárnyi termőföldje mind a veganizmust szolgálná, akkor évente nagyjából 500 millió állat pusztulna el, míg ha e terület felén legeltetnek, akkor csupán 900 ezer. A különbség 555-szörös!

A vegánbolsevizmus és a ráépülő vegánipar tehát szemforgató, mert a nagy állatfelszabadítási őrület a valóságban sokkal több állat elpusztulásával fenyeget, miközben, mint láttuk, az emberéletet sem kíméli.

Ezért ne legyintsünk az egyre agresszívabb vegán propagandára, mert ez nem ártatlan hóbort, hanem a bolsevizmus egyik kortárs megnyilvánulási formája, amivel az egészséges életösztönnek szembe kell szállnia. Erre is van példa. A hagyományos Buenos Aires-i Vidék Expón néhány évvel ezelőtt harcias vegán tüntetők zavarták meg táblákat emelgetve a gauchók rodeóbemutatóját. Nem sokáig élvezhették a néhány perc hírnév jelentette kéjt, a derék marhapásztorok megsarkantyúzták lovaikat, és rövid úton kikergették a porondról a provokátorokat. Néhányat egyenesen jó kötésű nézők hajítottak ki a derékszíjuknál fogva. Igen, a normalitást meg kell védeni.

Ágoston Balázs

A címlapkép forrása: Pixabay.com

Felhívjuk kedves olvasóink figyelmét, hogy a Vélemény rovatban megjelenő írások, valamint interjúalanyaink véleménye nem feltétlenül tükrözi a Vasarnap.hu szerkesztőségének álláspontját.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre