Joe Biden elismerte a demokraták képviselőházi vereségét

Joe Biden

Joe Biden amerikai elnök nyilatkozatban gratulált a republikánusoknak a képviselőházi többség megnyeréséhez, amivel elismerte a demokraták vereségét a múlt heti félidős kongresszusi választáson, és egyben készségét fejezte ki az együttműködésre.

A Fehér Ház szerda esti közleményében az elnök azt írta, hogy a múlt heti választások megmutatták az amerikai demokrácia erejét és ellenállóképességét.

A republikánusok képviselőházi vezetőjéhez, Kevin McCarthyhoz azzal a kijelentéssel fordult, hogy „készen áll az alsóházi republikánusokkal a közös munkára, hogy az amerikai családok számára eredményeket hozzanak”.

A választók világosan beszéltek arról, hogy költségeik csökkentését, választási szabadságuk megvédését és a demokrácia megőrzését várják – írta Joe Biden, hozzátéve, hogy mindenkivel együttműködik – legyen az republikánus vagy demokrata -, aki szintén hajlandó vele együttműködni ezen célok elérésének érdekében.

(MTI)

A címlapképen Joe Biden amerikai elnök sajtótájékoztatót tart a washingtoni Fehér Ház Rózsakertjében 2021. április 8-án, ahol a fegyvertartás szigorításával kapcsolatos intézkedéseket jelentette be. Forrás: MTI/EPA/ABACA/Yuri Gripas

Iratkozzon fel hírlevelünkre