Rakéta csapódott egy gabonaszárítóba Lengyelországban – Két ember meghalt

Két ember meghalt Lengyelországban, amikor az ukrán határhoz közeli Przewodów városban rakéta csapódott egy gabonaszárítóba – közölte honlapján a Radio Zet.

Mint írták, a Lublintól délkeletre, az ukrán határtól néhány kilométerre fekvő településre két tévesen célzott rakéta csapódott be. A rendőrség és a katonaság a helyszínen van – tájékoztatott a lengyel rádió a honlapján és a Twitteren.

Frissítve!

A lengyel elnök és a lengyel kormányfő rendkívüli biztonsági tanácskozást hívtak össze

Rendkívüli tanácskozást hívott össze Andrzej Duda lengyel elnök és Mateusz Morawiecki kormányfő az államfői hivatal kötelékében működő Nemzetbiztonsági Irodában (BBN) – közölte kedd este a lengyel kormányszóvivő.

“A kialakult válsághelyzet miatt” az államfő és a miniszterelnök a kormány nemzetbiztonsági és védelmi bizottsága tagjaival tanácskozik – mondta el sajtóértekezletén Piotr Müller kormányszóvivő.

A szóvivő arra szólította fel a médiát, hogy “ne tegyen közzé meg nem erősített információkat”. Az illetékes szolgálatok “hiteles információkkal szolgálnak” a tanácskozáson, majd egy sajtókonferencián nyilvánosságra fogják hozni ezeket – tette hozzá Müller.

(MTI)

A címlapkép illusztráció. Forrás: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre