Nemzetközi konferenciának ad otthont a Matthias Corvinus Kollégium

mcc

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) ad otthont november 15-én a Walking the New Silk Road – EU-China Economic-Legal Relations and Dispute Settlement in Context című nemzetközi konferenciának – osztotta meg Facebook oldalán Orbán Balázs. 

A Miniszterelnök politikai igazgatója bejegyzésében azt írja:

A 6500 kilométer hosszú legendás Selyemút egykoron a Római Birodalmat kötötte össze Kínával, ami biztosította a két civilizáció közötti kereskedelem és gazdasági fejlődés lehetőségét.

Az „Új Selyemút” kezdeményezése ezt a legendás útvonalat, valamint az általa kínált üzleti lehetőségeket törekszik újjáépíteni Kelet és Nyugat között.

Az egész napos nemzetközi konferencián az ügyvédi és választottbírói szakma legnagyobb nevei, nagy tapasztalattal rendelkező és nemzetközileg elismert tagjai, illetve az üzleti világ képviselői is megosztják gondolataikat az érdeklődőkkel.

A konferencia előadói között köszönthetjük többek között Muthucumaraswamy Sornarajah nemzetközileg elismert jogászprofesszort, aki számos világhírű egyetem, köztük a Yale, a National University of Singapore, valamint az American University Washington DC vendégoktatója, illetve Reinhard Borkot, a Hamburgi Egyetem polgári eljárásjogi tanszékének vezetőjét.

A konferencián olyan aktuális témák kerülnek elő, mint az Európai Unió és Kína gazdasági, kereskedelmi és beruházásvédelmi kapcsolatrendszere, illetve a vitarendezés lehetőségei és kihívásai.

Kép forrása: Orbán Balázs Facebook oldala

A november 15-i eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A címlapképen Orbán Balázs, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kuratóriumának elnöke, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára beszédet egy rendezvényen az MCC Scrutonban 2022. április 27-én. Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre