Elon Musk nyíltan politizál

A republikánus jelöltek támogatására buzdította az amerikai választókat a kiegyensúlyozott hatalommegosztással érvelve Elon Musk milliárdos üzletember, a Twitter új tulajdonosa.

A vállalkozó, a Tesla és SpaceX alapítója véleményét azzal támasztotta alá, és elsősorban azt ajánlotta a független választók figyelmébe, hogy a két nagy párt közötti hatalommegosztás az ideális.

Kifejtette, a megosztott hatalom korlátozza a pártok túlkapásait, így miután a Fehér Ház a demokraták kezében van, szükség van arra, hogy a törvényhozás, azaz a Kongresszus a republikánusok irányítása alá kerüljön.

Elon Musk már májusban bejelentette, hogy idén várhatóan a republikánusokra szavaz. Most ezt azzal egészítette ki, hogy a múltban túlnyomó többségében a demokratákra szavazott, most viszont a republikánusokat támogatja.

(MTI)

A címlapképen Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója látogatást tesz a Tesla Gigafactory nevű gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2021. augusztus 13-án. Forrás: MTI/EPA/DPA-Zentralbild/Patrick Pleul

Iratkozzon fel hírlevelünkre