Gianna Beretta Molla emlékhét kezdődött a Győri Egyházmegyében

Püspöki szentmisével vette kezdetét a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban a Gianna Beretta Molla születésének 100. évfordulójára hirdetett emlékhét – írja a Magyar Kurír. Jelen volt 25 mosonmagyaróvári cserkész is, akik a szent égi oltalma alatt tevékenykednek.

Október 4-én Az élet szent címmel tárlat nyílt a mosonmagyaróvári Flesch Központban, mely az édesanyák, az orvosok és a meg nem született magzatok védőszentjének életét mutatja be. A tárlat a szent születésének 100. és halálának 60. évfordulójára készült. Az idézeteket és fotókat tartalmazó rollupok az Ars Sacra Fesztivál keretében az esztergomi állomáson olyan installációkkal egészültek ki, amelyek segítik az elmélyülést. Az egyiken korabeli orvosi eszközök láthatók, egy másikon a magzat, a töviskorona és a megfeszített Krisztus Szent Janka gyermekét megmentő döntésére utal. A túrabot, a kabát, a nyaklánc pedig arra emlékeztet, hogy olyan nő volt, mint korának bármely más asszonya; életvidám, aki autót vezetett és kiváló hegymászó volt, jól síelt, szerette a hegyeket, színházba járt és hangversenyekre. Amivel több volt, hogy mélyen hitt, és kimondhatatlanul bízott a Gondviselésben.

A kiállításra ellátogatott Gianna Beretta Molla elsőszülött fia, Pierluigi Molla is.

A győri egyházmegyei programsorozatot az FSE – Mosonmagyaróvár 1. sz. „Beretta Molla Szt. Johanna” cserkészcsapa szervezi. Az Európai Útmutatók és Cserkészek Nemzetközi Unióját a Szentszék 2003-ban elismert mint nemzetközi Krisztus-hívők magántársulását.

A kiállításról bővebb írást a Győri Egyházmegye oldalán olvashatnak. 

Forrás: Győri Egyházmegye

A címlapkép forrása: Győri Egyházmegye

Iratkozzon fel hírlevelünkre