Rétvári: Az új költségvetési ciklusban a források jelentős részét pedagógus-béremelésre is fordítanánk

Az új uniós költségvetési ciklusban is jól, hasznosan és jövőbe mutatóan használná fel a forrásokat Magyarország – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az Oktatási Hivatal Digitális átállás, nem formális tanulás című konferenciájának sajtótájékoztatóján kedden.

Rétvári Bence A köznevelés keretrendszeréhez kapcsolódó mérési-értékelési és digitális fejlesztések, innovatív oktatásszervezési eljárások kialakítása, megújítása címet viselő EFOP-programcsomaggal összefüggésben hangsúlyozta: a zárókonferencia arra is lehetőséget ad, hogy bemutassák mennyi újdonságot, korszerű dolgot tudtak a köznevelésben megvalósítani, ami azért is aktuális, mert Magyarország és az Európai Unió folyamatosan tárgyal arról, hogy a következő, már elindult ciklus forrásai mikor hasznosulhatnak.

Rétvári Bence: az iskolaépítő tevékenységet folytatni kell

Hozzátette: az új ciklusban a források jelentős részét pedagógus-béremelésre is fordítanák, hogy minél korszerűbb, minél inkább az életre felkészítő legyen a magyar oktatás.

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár a 2014-2020-as uniós költségvetési ciklus egyik legnagyobb oktatási projektjének nevezte a programot. Ismertette: a projekt öt szakmai csomag köré épült fel, amely a mérésekkel, az érettségivel, a tartalmi szabályozó dokumentumokkal, a Csodaszarvas és Jeles napok programokkal volt kapcsolatos, valamint a járványügyi helyzet “hozadékaként” belekerült a digitális oktatás, módszertana is.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre