Parlamenti csoport alakult az LMBTQ+ emberek érdekeiért

Ellenzéki politikusok az LMBTQ-emberek érdekeiért alakítottak parlamenti képviselői csoportot – jelentette be kedden, online sajtótájékoztatón Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese.

Az ellenzéki politikus arról beszélt: amellett, hogy Magyarországon napjainkban súlyos megélhetési és szociális válság tombol, a pedagógusok és diákjaik „a jövőért harcolnak”, az emberi és a szabadságjogok is veszélyben vannak.

Hozzátette: ez utóbbi miatt hozott létre öt ellenzéki párt 21 képviselője frakcióközi csoportot, amely – szorosan együttműködve a civil szféra szereplőivel – egy olyan társadalomért dolgoznak majd, ahol nem különböztetik meg, nyomják el az LMBTQ-embereket.

A csoportban képviselt emberek hangját szeretnénk felerősíteni, és bevinni az ügyeiket a parlamentbe – közölte Bedő Dávid, aki mellett részt vett a rövid tájékoztatón Tordai Bence, a Párbeszéd, Kunhalmi Ágnes, az MSZP és Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese, valamint Sebián-Petrovszki László, a DK országgyűlési képviselője.

(MTI)

Kép forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre