Hogyan válasszuk ki a megfelelő női téli kabátot?

Általában a téli kabát megbízatása nem egy szezonra szól. A gyártók már évek óta olyan modelleket dobnak piacra, amiknek a stílusossága szintén nem megy ki a divatból egyetlen téli periódus alatt. Úgyhogy minden adott az időtálló vásárláshoz, választáshoz. De melyek azok a tényezők, amikre fokozottan érdemes odafigyelni a tökéletes siker érdekében?

Hosszkérdés: a rövid vagy a hosszú téli kabát a jobb barát?

Igazság szerint a bolf.hu oldalon nincs hiány sem rövidebb, sem hosszabb variációkból. Ez azért jó hír, mert ebből következik, hogy mindenki az egyedi igényeihez alakíthatja a döntését. Igen ám, de attól függetlenül, hogy nincs lehetetlen, már ami a bőséges választékot illeti, az vitathatatlan tény, hogy minden egyes fazon, minden egyes modell nem állhat jól kivétel nélkül mindenkinek.

Az alkat milyenségére hangsúlyos odafigyelni. Telt idomok esetén a túlzottan szűkített, karcsúsított alternatívák nem feltétlenül előnyösek. Itt nem pusztán a látványról van szó, mert könnyen előfordulhat, hogy ezen a téren még akkor sem fedezhető fel hiba, ha történetesen nem a legjobb kialakítás került előtérbe. Viszont a hordás közbeni diszkomfortos érzet olyan negatív következmény, aminek az elviselése hosszú távon nagyjából esélytelen. És tegyük hozzá, nem is elvárható! A téli kabátnak ugyanis nemcsak a funkcionalitása, a szépsége az erénye, hanem a maximális kényelme. Ami ha nincs meg, akkor még jó, hogy az elégedetlenség borítékolható.

A hosszúság dilemmájára is jó némi figyelmet szentelni. Akad, aki nem fázós és simán beéri a rövid variánsok valamelyikével. De aki megérzi a hideg fuvallatokat és egy percig sem kíván vacogni a szélben, annak kétségtelenül előnyös választás a hosszított fazon. Ha a szoknya mindennapos viselet, akkor a kabát hosszát célszerű hozzá igazítani. Azaz a szoknya mindenképpen lógjon túl a kabáton, ugyanis ellenkező esetben kívülről úgy tűnhet, hogy a téli dzseki alatt nincsen semmi. Ez pedig nem túlságosan előnyös fordulat.

Mi a helyzet a színekkel?

Ha az alakra szabott, hosszúság terén is megfelelő darab kiválasztása megtörtént, akkor jöhet a következő, lényeges paraméter: a szín. A tél nem a szürkeségről, a feketeségről szól. Nem véletlen, hogy a kínálatban jócskán akadnak szívet vidámító árnyalatok. Bézs, piros, khaki, ekrü, fehér, hogy csak a legkedveltebbeket említsük. De akkor még nem hoztuk szóba a kék számtalan, színpompás variánsát, a télen akár még meghökkentőnek is ható sárgát, vagy az örök klasszikus rózsaszínt.

Nyilván érdemes a gardróbban fellelhető ruhadarabok színeihez idomítani a kiszemelt modell árnyalatát, hogy összeöltözésnél ne okozhasson problémát például a túlzott kontrasztosság. Természetesen a klasszikus színek is trendik, tehát nincs baj sem a feketével, sem a szürkével. A lényeg, hogy az egyéni stílushoz illeszkedjen.

A kapucni kérdésére azért nem tértünk ki külön, mert bár mindenkor trendi megjelenést biztosít, de a készletben is akadnak csuklyás, illetve kapucni nélküli modellek. Vagyis ez nem trendiség, hanem szintén egyéni ízlés kérdése.

(X)

A címlapkép forrása: Bolf.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre