Gyurcsány Ferenc: Rongy emberek és rongy kormány

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció frakcióvezetője parlamenti felszólalásában rongy embereknek nevezte a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőit, a kormány tagjait, illetve a kormányfőt.

„Van rongy ember. Vannak még rongyabbak. És van a legrongyabb ember. Magyarország nem becstelen, a mai vezetői azok” – mondta felszólalásában Gyurcsány Ferenc.

Senkit nem kell emlékeztetni az egykori miniszterelnök 2006-os őszödi beszédére, de azért csak idézzük vissza híres mondatait, mégis milyen ember az, aki ma rongy embereknek nevezi a kormány képviselőit:

„…elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz.”

A frakcióvezető minden szemrebbenés nélkül, „Jakabos-proli” módon erkölcstelennek nevezte a magyar kormányt, és így folytatta:

„Lesz egy lábjegyzet a világtörténelem tankönyvében. Rongy emberek, kettőspont, felsorolás és az önök neve lesz a kettőspont után.”

Emberi ész számára felfoghatatlan, hogy egy országát egyértelműen tönkretevő politikusnak, akit szemkilövető Fletónak csúfol a magyar história, miként lehet akkora önbesülése, hogy magán kívül bárkit rongynak nevez. És mégis.

A címlapképen Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke felszólal napirend előtt az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2020. augusztus 3-án. Forrás: MTI/Kovács Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre