Giorgia Meloni: Történelmet írtunk

Szeptember 25-én, vasárnap rendezték meg Olaszországban az előrehozott parlamenti választásokat. A tegnap késő est exit poll statisztikák szerint az olasz jobboldal szerezte meg a szavazatok többségét. Azon belül is Giorgia Meloni pártja, az Olasz Testvérek (FdI) kapták a legnagyobb támogatást. A választás napján Meloni Facebook-bejegyzésben köszönte meg az olasz emberek támogatását.

Bejegyzésében azt írta:

Ma történelmet írtunk.

Ez a győzelem minden harcostársé, vezetőé, szimpatizánsé és minden egyes emberé, aki az utóbbi években segített megvalósítani az álmunkat. Szívvel, lelkesedéssel spontán módon, érdekek nélkül támogattak.

Azoké, akik a nehézségek ellenére, a meggyőződéssel és nagylelkűséggel leglehetetlenebb helyzetekben is a helyükön maradtak.

Nem élünk vissza a bizalmatokkal. Készen állunk, hogy felemeljük Olaszországot!

Köszönjük!

Időközben Orbán Viktor is gratulált az olasz jobboldalnak a győzelemhez.

„Több, mint megérdemelt győzelem. Gratulálok!” – írja Facebook-oldalán, ahol egy közös képet is megosztott az olasz politikusnővel.

A címlapképen Giorgia Meloni, az ellenzéki jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párt vezetője távozik egy szavazóhelyiségből, ahol leadta szavazatát a részleges helyhatósági választásokkal egybekötött népszavazáson Genovában 2022. június 12-én. Forrás: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Meo

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre