Ferenc pápa gyermekvállalásra és a bevándorlók befogadására buzdította az olaszokat

Ferenc pápa fokozott gyermekvállalásra és a bevándorlók befogadására buzdította az olaszokat vasárnap a dél-olaszországi Materában tartott szabadtéri misén.

A katolikus egyházfő egy olasz egyházi kongresszuson vett részt az olasz választások napján, s beszédében megpendítette a kampány kulcstémáit, bár a voksolást magát egy szóval sem említette annak ellenére, hogy az olasz püspöki konferencia korábban az urnák elé szólította a szavazópolgárokat.

Szeretném felkérni Olaszországot: legyen több szülés és gyermek

– mondta Ferenc pápa rögtönzött beszédében, aki többször is nehezményezte, hogy Olaszországban demográfiai tél van tekintettel arra, hogy ott az egyik legalacsonyabb a születési arány világviszonylatban. Ferenc pápa az állandó vitatémának számító bevándorlással kapcsolatban felidézte, hogy a katolikus egyház ma tartja a migránsok és menekültek világnapját. Ebből eredően olyan befogadó, testvéries jövőt szorgalmazott, amelyben megvalósítják Isten tervét, s a migránsok, valamint az embercsempészek áldozatai békében és tisztességben élhetnek. Hozzátette, hogy a bevándorlókat üdvözölni, segíteni, támogatni és integrálni kell.

(MTI)

A címlapkép forrása: MTI/EPA/Vatikáni média

Iratkozzon fel hírlevelünkre