Eltörölték az unokáját megmentő nagymama büntetését

Mégsem kell bírságot fizetnie annak a nagymamának, aki fulladó unokája miatt parkolt a leálló sávban az M7-es autópályán. Első fokon százezer forintnyi bírságot kapott, amit Budapest rendőrfőkapitánya megsemmisített, az erről szóló határozat átadásán Rétvári Bence belügyminiszter-helyettes is jelen volt.

A nagymama azért állt meg július elsején autójával az M7-es autópálya leállósávján, mert unokája fuldoklott a hátsó ülésen. Bár a KRESZ előírásai csak kivételes esetben engedik meg a leállósáv igénybevételét ­– és a jogszabály még a rosszullétet sem sorolja ide – a főkapitány az eset összes körülménye alapján megszüntette a közigazgatási hatósági eljárást, elrendelte a fellebbezési illeték visszatérítését – írja a police.hu. A megszüntető határozatot személyesen vitte el az asszonynak Rétvári Bence államtitkárral.

Rétvári Bence Facebook-oldalán az esetről így írt:

A szabályok és törvények mindenkire vonatkoznak, ám az emberi élet védelme mindennél fontosabb, így a rendőrség a törvény adta kereteken belül tud emberséges döntést hozni az ehhez hasonló esetekben

– hangsúlyozta az államtitkár.

Iratkozzon fel hírlevelünkre