Beneda Attila: A családra a nemzet erejeként tekint a kormány

A családra mint a nemzet erejére tekint a kormány, a családpolitikai intézkedésekkel a családokra nehezedő terheket kívánja csökkenteni – jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyekért felelős helyettes államtitkára a Veszprém megyei Kislődön, a Sobri Jóska Élményparkban.

Beneda Attila a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) megalakulásának 35. évfordulója alkalmából megrendezett találkozón hangsúlyozta: az egyesület tagjait egyebek mellett az tartja össze, hogy „a nehéz időkben is igent mondtak a gyermekekre, az életre”.

A családpolitika különböző elemei – például a családi adókedvezmény vagy a babaváró kötvény – is azt célozzák, hogy csökkenjen a családokra nehezedő teher

– húzta alá.

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke beszédet mond az egyesület megalakulásának 35. évfordulója alkalmából megrendezett találkozón, a Veszprém megyei Kislődön, a Sobri Jóska Élményparkban 2022. szeptember 10-én (MTI/Vasvári Tamás)

Kardosné Gyurkó Katalin, az egyesület elnöke hangsúlyozta: az elmúlt évtizedekben a társadalom mindinkább családbaráttá vált, a nagycsaládra egyre többen értékként tekintenek. Az MTI kérdésére elmondta, hogy

300 ezer nagycsalád él Magyarországon, ebből 15 ezer család, mintegy 70 ezer ember tagja az egyesületnek. Hozzátette, hogy az utóbbi hat évben csaknem megduplázódott az egyesület tagjainak száma.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a családokat a társadalom legfontosabb alapkövének nevezte. Kiemelte, a kormány a szomszédunkban dúló háború és az ebből eredő szankciók ellenére is kiáll a családok mellett.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő beszédet mond a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) megalakulásának 35. évfordulója alkalmából megrendezett találkozón, a Veszprém megyei Kislődön, a Sobri Jóska Élményparkban 2022. szeptember 10-én (MTI/Vasvári Tamás)

A programot a NOE őszi találkozója keretében rendezték meg, az eseményre 5000 nagycsaládos kapott meghívást.

(MTI)

A címlapképen Beneda Attila, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyekért felelős helyettes államtitkára beszédet mond a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) megalakulásának 35. évfordulója alkalmából megrendezett találkozón, a Veszprém megyei Kislődön, a Sobri Jóska Élményparkban 2022. szeptember 10-én. Forrás: MTI/MTI Fotószerkesztőség/Vasvári Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre