Kövér László fogadta Porfirije pátriárkát

Az Országgyűlés Hivatala közleménye szerint az Országgyűlés elnöke több mint szimbolikus eseménynek nevezte a találkozót egy olyan helyzetben, amikor Európa keleti felét háború pusztítja, nyugat felől pedig a keresztény és az emberi identitást éri támadás.

Kövér László a béke emberének nevezte a pátriárkát, akinek megköszönte a szerb-magyar megbékélésért és a két ország kiemelkedően jó kapcsolataiért tett erőfeszítéseit – írták.

A házelnök szerint sok területen hasonló a helyzet Európában, mint ötszáz éve volt, hiszen ma is nemzeti és keresztény önazonosságunkért kell megküzdenünk.

Porfirije szerb ortodox pátriárka és Kövér László egyetértett abban, hogy Európa népeit a szellemi gyökerek és a keresztény identitás elvesztése fenyegeti, amit csak közös erőfeszítéssel és összefogással, a normalitás erejének felmutatásával akadályozhatunk meg – áll a közleményben.

(MTI)

Semjén Zsolt: Elkötelezettek vagyunk a szerb-magyar barátság iránt

A szerb ortodox pátriárka kitüntette Orbán Viktort

A címlapképen Kövér László, az Országgyűlés elnöke fogadja Porfirije szerb ortodox pátriárkát az Országház Munkácsy-termében 2022. szeptember 5-én. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Iratkozzon fel hírlevelünkre