Képen, ahogy családjától búcsúzik a jogtalanul halálra ítélt keresztény férfi

Július 6-án szentségtörés vádjával halálra ítéltek egy huszonkilenc éves keresztény férfit Pakisztán Lahor városában. Hector Aleem, pakisztáni emberjogi aktivista Facebookon osztott meg egy képet, amelyen a fiatal férfi a családjától búcsúzik, miután jogtalanul halálra ítélték.

A huszonkilenc éves Ashfaq Masiht július 6-án ítélték halálra szentségtörés koholt vádjával. A keresztény kerékpárszerelőt 2017-ben tartóztatták le.

Egy iszlám vallási vezető ment be a műhelyébe, hogy megcsináltassa a biciklijét. Miután befejezte a munkát, az elöljáró nem volt hajlandó fizetni, arra hivatkozva, hogy pozíciója miatt ingyen jár neki a szolgáltatás.

Masih nem akarta elengedni a tartozást. Kérte a jómódú férfit, hogy fizessen neki, mert ez az egyetlen bevételi forrása. A muszlim férfi erre dühös lett, kiabálni kezdet, és azt mondta: Masih szentségtörést követett el.

Ezután dühös tömeg jelent meg Masih háza előtt. A kiérkező rendőrök nem a támadókat, hanem a keresztény férfit tartóztatták le. Masih öt évet töltött börtönben, mivel a bíróság folyamatosan késleltette az ügy tárgyalását. Végül 2022. július 6-án halálra ítélték.

Hector Aleem a Facebookon osztott meg egy képet, amelyen a keresztény férfi az ítélet kihirdetése után elbúcsúzik a családjától.

Pakisztáni keresztény férfi búcsúzik a családjától. Forrás: Facebook/Hector Aleem

Az emberjogi aktivista szerint „a pakisztáni szentségtörésről szóló törvényt fegyverként használják a pakisztáni keresztények elnyomására és üldözésére”.

A címlapkép forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre