A pofátlanságnak nincs momentumos határa

„Nagyon sajnálom, de nem tudok semmi pozitívumat mondani” – kezdte mondandóját Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője az ATV műsorában az uniós helyreállítási forrásokkal kapcsolatban.

A politikus elmondása szerint a kormány képtelen hazahozni a pénzt Brüsszelből, arra a kérdésre viszont, hogy hogyan tudja segíteni a magyar emberek érdekeit az unióban Cseh Katalin, csak annyit tudott mondani, hogy a brüsszeli nagyhatalmak előtt azt próbálják bizonyítani, hogy Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal. Ez lefordítva annyit jelent, hogy nem tesznek semmit a magyar emberekért.

Semmit? Még az is jobb lenne, ha semmit nem tennének és csak sipítoznának Brüsszelben a csúnya Orbán-kormány miatt és néha elgyászolnák a jogállamiságot az ATV-ben. Ehelyett Cseh Katalin és társai mindent megtesznek azért, hogy Magyarország kormánya egy forintot se lásson az unió pénzéből a válság elején.

Persze a politikusban már nincs annyi kurázsi, hogy belemondja a kamerába, hogy a cél, amit ők képviselnek – kapják közvetlenül az önkormányzatok az uniós pénzeket – tulajdonképpen azt jelenti, hogy kizárólag az ellenzéki pártok polgármestereihez és önkormányzataihoz jussanak a források, ezzel ellehetetlenítve az ország jelentős részét. Mert ki fogja megmondani melyik önkormányzat kapjon pénzt és melyik ne?

Cseh Katalin egy azon ellenzéki képviselők közül, aki kifejezetten kérte az uniót, hogy tartsa vissza a forrásokat Magyarországtól, egyrészt fitogtatva az erejét a kormánnyal szemben, másrészt büntetve a választókat az áprilisi kétharmadért. Így hát megköszönnénk a semmit Cseh Katalinnak, mert még azzal is többet tenne értünk.

A címlapképen Cseh Katalin, a Momentum képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre