Nem hittanra és erkölcstanra van szükség – mondta a Momentum elnöke

Egészen meglepő bejegyzést tett közzé Facebook oldalán a tanévkezdés kapcsán Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke, parlamenti frakcióvezetője, aki hittan helyett informatikát és közgazdaságtant oktatna az iskolásoknak egészen kicsi kortól.  

„Elindult a tanév!

Szerettem iskolába járni. Ebben nyilván jelentős szerepe volt annak, hogy zseniális tanáraim voltak. Kevés olyan osztály lehetett, ahol kötelező olvasmány volt a Harcosok Klubja.

Sokszor mondták azonban a tanáraink, hogy nincsenek megfizetve. Hogy nehéz megélniük. Nyilván ezt nem a diákoknak kellett volna mondani, de velünk töltötték az idejük jelentős részét, ebből adódóan sokszor szóba kerültek ilyen kérdések is. Akkor se volt egyszerű a helyzetük. Most sem az.

Ebben az országban a politika folyamatosan a jelent akarja uralni. Pedig a jövőbe kell fektetnünk, ha meg akarunk maradni. Ha nem összeszerelő üzemként akarunk funkcionálni a XXI. században.

A robotika világában, ahol szépen lassan, az algoritmusok kihívásokat fognak jelenteni a munkaerőpiacon, nem kötelező hittanra és erkölcstanra van szüksége a nebulóknak, hanem informatikára, és közgazdaságtanra egészen apró kortól kezdve”

– áll a Momentum elnökének bejegyzésében.  

Forrás, címlapkép: Gelencsér Ferenc hivatalos Facebook oldala

Iratkozzon fel hírlevelünkre