Egyre több támadás éri a katolikusokat Kanadában – A média hallgat minderről

Kanada

A kanadai rendőrség augusztus 3-án tette közzé a 2021-es gyűlölet-bűncselekmények listáját, amely szerint 2020-ról 2021-re másfélszeresére nőtt a vallásellenes bűncselekmények száma. Míg 2020-ban 530, 2021-ben 884 esetet regisztráltak.

A 2020-as évben a zsidók után a katolikusok voltak a második legtöbb támadást elszenvedő közösség. Annak ellenére, hogy a statisztikai adatok mind azt mutatják, hogy a katolikusok voltak az egyik legüldözöttebb közösség, a média szinte sosem beszélt ezekről a támadásokról.

A vallási alapú bűncselekmények a második leggyakoribbak voltak az Észak-amerikai országban az etnikai indíttatású támadások után.

2021-ben 487 gyúlölet-bűncselekményt követtek el zsidók, 155-öt katolikusok ellen. 144 esetben pedig muszlimok voltak az áldozatok.

A legnagyobb kanadai hírcsatorna, a CBC tudósított a listáról, de csak a muzulmánok, illetve az etnikai kisebbségek – távolkeletiek, vagy feketék – elleni támadásokat említették, a katolikusokról viszont hallgattak. Csak úgy, mint a Global News Canada, ahol szintén nem esett szó a növekvő katolikus-ellenes hangulatról.

A Catholic News Agency is írt az esetről, és sajnálatát fejezte ki, hogy a média nem foglalkozik a katolikusokat érő támadásokkal. Ezzel kapcsolatban fel is tették a kérdést: ha a regisztrált esetekről is hallgatnak, vajon hány, be nem jelentett atrocitás történhetett még?

Kép forrása: TNC

Iratkozzon fel hírlevelünkre