Nem kell megijedni! Csak az ünnepre gyakorolnak a pilóták

Légtérberepülést tart a Magyar Honvédség az augusztus 20-i légi bemutató kapcsán 2022. augusztus 15-én a kora délutáni órákban Budapesten.

A Szent István napi programsorozat részeként augusztus 20-án 9 órától közel egyórás légi parádét láthat a Duna felett a budapesti közönség.

Ennek előkészítéseként augusztus 15-én, hétfőn, 13 óra 30 perc és 15 óra között katonai helikopterek és repülőgépek tartanak légtér berepülést Budapesten az augusztus 20-i légi parádé helyszínén.

Az említett időszakban a Duna Parlament és Lánchíd közötti szakaszán megnövekedett hanghatásra, valamint részleges folyamzárra lehet számítani.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát – áll a Honvédelmi Minisztérium közleményében.

(MTI OS)

A címlapképen a Magyar Honvédség Mi-17-es és Airbus H145M-es helikopter-köteléke látható Budapest felett az altisztavatási ünnepség alkalmából tartott bemutatón 2022. július 16-án. Forrás: MTI/Lakatos Péter

Iratkozzon fel hírlevelünkre