Négyszázezret remélt, börtönbüntetést kapott az embercsempész

Nem jogerősen két év tíz hónap börtönbüntetésre ítélték azt az embercsempészt, aki június közepén tizenegy, az országhatárt előzőleg illegálisan átlépő külföldi állampolgárt akart az osztrák határhoz szállítani, azonban a személygépkocsijával balesetet szenvedett az M0-ás autóúton – közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A vád szerint a 39 éves férfi június 17-én a magyar-szerb határ közelében található Ruzsa melletti erdős területen – az általa vezetett hétszemélyes gépkocsiba – felvett egy török és tíz afgán állampolgárt, akikről tudta, hogy illegálisan léptek Magyarország területére, nem rendelkeznek tartózkodási engedéllyel – olvasható az ügyészségi közleményben.
Mint írták,

a sofőrnek az országon való átszállításért az ismeretlenül maradt megbízója négyszázezer forintot ígért.

Az embercsempész az M0-ás autóúton nekiütközött egy másik autónak, lehajtott a 6-os főútra és félreállt, a külföldiek elmenekültek. A balesethez riasztott Pest megyei rendőrök intézkedtek a sofőrrel szemben, és a külföldi állampolgárokat is néhány órán belül elfogták. A férfit gyorsított eljárásban bíróság elé állították, majd a tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Budai Központi Kerületi Bíróság a vádlottat – a váddal egyezően – bűnösnek mondta ki embercsempészés bűntettének – haszonszerzési célú, több embernek segítséget nyújtva elkövetett – minősített esetében, és

ezért őt két év tíz hónap végrehajtandó börtönbüntetésre és három év közügyektől eltiltásra ítélte

– olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

Húsz migránssal csapódott árokba a furgon

Kigyulladt egy embercsempész autója, három ember meghalt, tizenegy megsérült

Rétvári Bence: Az embercsempészek egyre többen vannak és egyre agresszívebbek

(MTI)

A  címlapkép forrása: Pixabay

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre