Már készülnek a virágkocsik a virágkarneválra Debrecenben

Faragják a figurákat, némelyikre pedig már a száraz virágokat is feltűzték – közölték a szervezők a munkálatok helyszínén sajtótájékoztatón.

Puskás István (Fidesz-KDNP), Debrecen kulturális alpolgármestere azt mondta, a város iránti elköteleződést is tanúsítják azok a cégek, intézmények, amelyek virágkompozíciót készítenek az augusztus 20-ai karneválra. Emlékeztetett rá, hogy

jövőre Magyarország ad otthont a színházi olimpiának, ebből az alkalomból mutatkozik be majd a karneválon a Nemzeti Színház „Színház az egész világ…” elnevezésű virágkocsija.

A határon túli kultúra iránti elkötelezettség jegyében Debrecen ezúttal Nagyváraddal közösen készít virágkocsit a karneválra, amelyen idén „a zöld város, a fenntarthatóság üzenete erőteljesen jelenik meg” – hangoztatta Puskás István.

Mészáros Réka főszervező jelezte: az idén 13 virágkocsi és 1200 táncos vonul majd a karneváli menetben. Számos országból, köztük Kolumbiából, Peruból, Németországból, Belgiumból, Olaszországból és Spanyolországból érkeznek táncosok, művészeti csoportok az eseményre.

A karneváli hét programsorozata már augusztus 15-én a Táncol a város! programmal kezdődik, amikor Debrecen különböző pontjain ropják majd a táncosok, bevonva a közönséget is a fiesztába

– ismertette Mészáros Réka, hozzátéve: este a város főterén bemutatandó Klasszikusok éjszakája komolyzenei nagykoncert egyben a Debreceni Ünnepi Játékok záróeseménye és a karneváli hét nyitánya is lesz.

Megemlítette, hogy augusztus 17-21. között rendezik meg a Galiba gyermekfesztivált, a nagyerdei Békás-tónál megnyílik a sörkert, a Nagytemplom előtti Kossuth téren pedig minden nap koncertekkel, bemutatókkal várják majd az érdeklődőket a karneváli héten.

(MTI)

A címlapképen a Szent Koronát ábrázoló kompozíció látható a Debreceni Virágkarnevál virágkocsijainak bemutatóján a hajdú-bihari megyeszékhelyen 2021. augusztus 20-án. Forrás: MTI/Balázs Attila

Iratkozzon fel hírlevelünkre