Szánthó Miklós: A keleti és a nyugati szocializmus is veszélyt jelent a biztonságunkra

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a dallasi CPAC-konferencián a jogi elemző intézet közösségi oldalán közzétett beszámoló szerint leszögezte: a keleti és a nyugati szocializmus is veszélyt jelent a biztonságunkra.

Az Alapjogokért Központ bejegyzése szerint Szánthó Miklós Texasban kijelentette: „alapjaiban átalakuló világunkat vagy egy újfajta, zavaros szocializmus fogja uralni – jöjjön az akár keletről, akár nyugatról -, vagy mi, konzervatívok”.

A budapesti CPAC Hungary-t is megrendező központ vezetője úgy vélekedett, hogy a mostani háborús helyzetből „az egyedüli kiút a béke, de ehhez jobboldali győzelmekre van szükség világszerte”.

Szánthó Miklós megfogalmazása szerint „csak a jobboldal tudja garantálni a nemzet biztonságát, méltóságát, a józan észt és a realista külpolitikát, ezért kell közösen együtt dolgoznunk, hogy megvalósítsuk a liberálisok rémálmát, a nemzeti erők nemzetközi összefogását”.

A főigazgató emlékeztetett arra, hogy a magyarok első kézből ismerik a kommunizmus bűneit; „ez volt az eredeti eltörlés kultúrája, azaz a »cancel culture«, felszteroidozva”. Szánthó Miklós szavai szerint „a kommunista nem vész el, csak átalakul; ezért ki kell mondanunk: amit progressziónak nevezünk, azt inkább igazi nevén kell hívni: marxizmus”.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója kiemelte: három évtizeddel azután, hogy Közép-Európa felszabadult a kommunista elnyomás alól, ismét a szocializmus fenyegetésével kell szembenézni.

Hangsúlyozta azt is, hogy az újbaloldal társadalomromboló törekvéseinek súlyos biztonságpolitikai következményei is vannak. Erre példaként említette, hogy

a politikai korrektség jegyében átírják a történelmet, lerombolják a nemzeti büszkeséget, a családot és elszakítják a nyugati társadalmakat kulturális gyökereitől.

A jogi elemző intézet bejegyzése felidézte, hogy az Alapjogokért Központ és a CPAC-et szervező Amerikai Konzervatív Unió együttműködése évekre nyúlik vissza. Az első amerikai CPAC-et 1974-ben rendezték, Európában az elsőt, a CPAC Hungary-t – a Központ és az ACU együttműködésében – idén Budapesten tartották – emlékeztettek.

(MTI)

A címlapképen Orbán Viktor miniszterelnök, Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója és Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke látható az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciájának megnyitója előtti programján, az Alapjogokért Központ fogadásán a CPAC helyszínén, Dallasban 2022. augusztus 4-én. Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Iratkozzon fel hírlevelünkre