Fantasztikus hír: Demi Lovato újra nőnek érzi magát

A több milliós követővel rendelkező hírességek és influenszerek egyik nagy felelőssége, hogy amit tesznek és mondanak, az pontosan arra a több millió követőre hat, akiknek a tartalmaikat gyártják – köztük a legfiatalabb generációkra.

Így van ez Demi Lovato énekesnővel is, aki tavaly még nembinárisként (vagyis se nőként, se férfiként) definiálta magát, nemrégiben azonban egyik reggel újra nőként ébredt.

Persze a híres énekesnő viselkedésmintája tökéletesen beleilleszkedik a felvilágosult nyugati szemléletmódba, de azért nem árt tisztázni, hogy

az egyszer ilyen, másszor olyan gondolkodásmód hátterében bizony komoly drog és alkoholprobléma is húzódik.

Minden generációnak megvan a maga módja, hogyan „lógjon ki”  a társadalomból. Volt amikor a hosszú haj és a farmernadrág jelentette a lázadást, manapság az ilyen-olyan szexualitás és a semmilyen neműnek vallás a divat.

A gond csak ott kezdődik, hogy a hírességek esetében az általuk vallott nézeteket az elvakult rajongók eszik, mint a cukrot, így ne csodálkozzunk, ha majd egyre több kisfiú fog sminkelős videót feltölteni a közösségi médiára, vagy hamarosan bajszos kislányok szaladgálnak az utcán a korai hormonkezelés hatására.

Arról pedig nem is beszélve, hogy itt jönnek a képbe azok az esetek, amikor beszámíthatatlan emberek problémáikra a nemi átalakító műtétekben látják a megoldást, majd egy év múlva mégis a biológiai nemük szerint tekintenek magukra, de akkor már késő.

Dr. Deli Balogh Ildikó: „A biológiát nem lehet becsapni”

A címlapkép forrása: Instagram/Demi Lovato

Iratkozzon fel hírlevelünkre