Vácon úgy volt tűzijáték, hogy közben nem lesz

Számos településen nem tartják meg az augusztus 20-i nemzeti ünnepen a tűzijátékokat, ugyanakkor más, helyi rendezvényeken színes rakéták lepik el az égboltot. Ezt történt a múlt héten Vácon is.

„Már több polgármestertársam jelentette be, hogy mégsem rendeznek tűzijátékot az általuk vezetett településen, az így spórolt összeget inkább az emberek megsegítésére fordítják. – írta Karácsony Gergely július 21-én hivatalos Facebook oldalán.

Salgótarján, Siófok, Szentes, Székesfehérvár, Tapolca, Miskolc, Törökbálint, Szombathely, Pécs, valamint a Fidesz-KDNP vezetésű Sümeg sem rendez augusztus 20-án tűzijátékot. A programtervek szerint Vác sem készül ilyen eseménnyel a nemzeti ünnepre. A múlt héten azonban mégis rakétákat lőttek a település fölé. A város baloldali polgármestere, Matkovich Ilona ugyan szimpatizált Karácsony Gergely ötletével, mégis a július 24-i Váci Világi Vigalom megnevezésű eseményen nagyszabású tűzijátékban lehetett részük a váciaknak.  

A Vác Online figyelt fel arra, hogy amíg a baloldali városvezetés folyamatosan pénzhiányról panaszkodik, addig sikerült látványos tűzijátékkal kedveskedniük a helyieknek. Már aki előbb érkezett, ugyanis a meghirdetett 23 óra helyett korábban kezdték el a programot, így sok lakos, és gyermekekkel érkező család már csak a végére ért oda.

Ha lemaradt volna a rendhagyó eseményről, itt megnézheti:

Kiemelt képünk forrása Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre