Ferenc pápa a repülőn imádkozta el az Úrangyalát

Ferenc pápa

Ferenc pápa július 24-én utazott Kanadába, ahonnan július 30-án fog visszatérni a Vatikánban. Mivel vasárnap napközben utazott, a repülőgépen imádkozta el az Úrangyalát a jelenlévő újságírókkal – írja a Vatican News.

A pápa gépe reggel  9:16-kor indult, és helyi idő szerint 11:20-kor (magyar idő szerint 19:20) száll le a Nyugat-kanadai Edmonton városában. 

Hagyományosan a vasárnap déli Úrangyalát a pápa az Apostoli Palota ablakából szokta elimádkozni a Szent Péter-téren együtt a hívekkel. Ezen a vasárnapon viszont az utazás miatt ez nem volt kivitelezhető, ezért a pápa úgy döntött, hogy a repülőgépen mondja el a Mária-imát, amelyet a nagyszülőknek ajánlott föl.

Július 24-én volt a nagyszülők világnapja, amelynek idei témája:  „Még öregkorukban is gyümölcsöt teremnek”. A pápa ezzel kapcsolatban Francisco Luis Bernárdez költő szavait idézte, és azt mondta: „A fa összes virága abból ered, ami a föld alatt van, és ezek a nagyszülők”.

A pápa a tervek szerint július 30-ig tartózkodik Kanadában.

A címlapképen Ferenc pápa megáldja a híveket a húsvéti és pünkösdi időszak közötti Regina Coeli (Mennyek Királynõje) imádság közben a vatikáni Szent Péter térre néző dolgozószobájának ablakából 2022. május 8-án. Forrás: MTI/AP/Andrew Medichini

Iratkozzon fel hírlevelünkre