Putyin: A Nyugat saját magát ejtette csapdába

A Nyugat saját magát ejtette csapdába, mert nem volt képes előre látni azokat a tendenciákat, amelyek globális dominanciája gyengüléséhez vezetnek - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) központjában.

A hírszerzés létrehozásának százéves évfordulója alkalmából tartott beszédében az orosz elnök a nemzetközi folyamatok stratégiai előrejelzését jelölte meg a szolgálat egyik kiemelt feladatának.

„A Nyugat csapdába ejtette magát” – állapította meg Putyin, aki szerint mindez azért következhetett be, mert nem tudta kielemezni a világban zajló folyamatokat és saját befolyásának gyengülését.

„Az ilyen elemzésnek reálisnak, objektívnek, hiteles információkon és megbízható források lehető legszélesebb körén kell alapulnia” – húzta alá. „Nem szabad a kívánatost tényszerűnek beállítani” – mondta Putyin. Hozzátette, hogy

a Nyugat éppen ebbe a csapdába esett bele, mert cselekedeteiben abból indul ki, hogy nincs semmiféle alternatívája a liberális globalizációnak.

(MTI)

A címlapképen Vlagyimir Putyin orosz elnök látható a 25. Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon 2022. június 17-én. Forrás: MTI/AP/TASZSZ/Szergej Bobilev

Iratkozzon fel hírlevelünkre