Janó-Veilandics Franciska: Egyik kutya, másik eb

Már az április 3-i országgyűlési választások előtt egy nappal megmondta Sallai Róbert Benedek, volt LMP-s képviselő, hogy az ellenzéki összefogás csak arra jó, hogy kormányon tartsa a Fidesz–KDNP-t. Szavaival élve:

„ezt elk*rtátok. Megint”.

Karácsony Gergely Facebook-bejegyzésben reagált a hétvégi időközi választások eredményére, amely szerint a siralmas kimenetel az ellenzéki összefogás teljesítményének köszönhető.

Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője szintén a közösségi médiában reagált a főpolgármester szavaira, amelyben emlékeztetett, hogy az ellenzéki stratégia kidolgozásában Karácsony Gergelynek is jelentős szerepe volt.

Úgy látszik a főpolgármester valóban elfelejtette, hogy komoly támogatással állt ki a baloldali összeborulás mellett, és ugyancsak úgy tűnik, hogy a politikai elemző énje valahol elveszett a sok kampány alatt. A korábban politológusként ismert Karácsony Gergely szakértői véleményére már Ungár Péter szerint sem számíthatunk, helyette ő is csak ujjal mutogat másokra – bár megérzésem szerint inkább a Gyurcsány család irányába, akik, kár lenne tagadni,

palira vettek mindenkit.

A baloldal exminiszterelnöke 2018-ban saját maga mondta, hogy az ellenzék győzelme káoszhoz vezetne, így nem csoda, hogy mostanra hatalomra kiéhezett kutyaként esnek egymás torkának a diadal hitében ringatott baloldali politikusok.

Gyurcsány Ferenc ezalatt hamarosan eléri a célját, a választók előbb-utóbb megunják a sok alkalmatlan politikust és visszasírják a szemkilövetőt, aki legalább már egyszer képes volt megverni Orbánt a történelem során.

A címlapképen Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt, miután leadta szavazatát az önkormányzati választáson a zuglói Örökzöld Óvodában kialakított szavazókörben 2019. október 13-án. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre