Közösség és zene – a Szalézi Zenetábor idén is kihagyhatatlan

Augusztus 8. és 14 között Péliföldszentkereszten rendezik meg az immár hagyományosnak mondható Szalézi Zenetábort. A szervezők idén is a 12 és 30 év közötti fiatalok jelentkezését várják – nem csak a szalézi rendhez köthető helyekről. Az énekes, hangszeres tudás nem előfeltétele a részvételnek, mindössze ajánlott. Regisztrálni azonban csak annak érdemes, aki az egész programon részt tud venni, az elejétől a végéig.

A Bajót-Péliföldszentkereszti Szalézi Lelkigyakorlatos Ház a helyszíne az évenként visszatérő Szalézi Zenetábor eseményének. Az egy héten át tartó együttlét nem csak a zeneiség terén ajándékoz meg a fejlődés lehetőségével. Számos barátság kötődik a foglalkozások során. Nem egy fiatal közösségre talál, amely a nyár utáni időszakban is biztos hátteret nyújt a mindennapokban.

Jelentkezni a Szalézizenetabor.hu oldalon lehetséges július 24-ig. A 18 éven aluliaknak szülői nyilatkozat kitöltése is szükséges.

„A zenetábor célja egyfelől az, hogy a sok helyen, sokféleképpen játszott énekeket kicsit összehangolja, újdonságokat tanuljunk, a fiataloknak zenei fejlődést biztosítson, másfelől pedig, hogy szalézi szellemben közösséget formáljon. Ezért a délelőttök zenéléssel, munkával telnek majd, a délutánok és esték viszont szabadidős tevékenységeknek és közösségépítésnek lesznek szentelve” – olvasható a tábor igényes kivitelű honlapján, ahol a hasznos információk mellett azt is megtudhatjuk, mi a rendezvény idei mottója: „Tiéd az életem!”

A szervezők fontosnak érezik, hogy a gyermekek és fiatalok egy örömteli, végtelenül jóságos és szeretetteljes istenképpel találkozzanak. Ezáltal a nehézségek között is tudják, valaki – és itt Istenre utalnak – mindig elkíséri őket. Dalaikat ezért úgy válogatják össze, hogy ezt a lelkületet tükrözzék.

A főszervező Sándor házaspár korábban így nyilatkozott a programról: „A jelenlét fontos összetevője a szalézi nevelésnek. Egymásért és együtt dolgoznak a gyerekek a zenetáborban. Ettől az együttléttől pedig a zene csodálatos lesz! A résztvevők majdhogynem testvérekké válnak ilyenkor, mintha mind egy nagy család tagjai lennénk. A családias jelleg szintén a szalézi lelkiség alapja. Van olyan gyerek, akiről pontosan tudom, hogy csak közöttünk viselkedik teljesen kiegyensúlyozottan. A zene egy fontos út lehet a kommunikációban, hiszen a gyerekek kinyílnak általa, és olyan dolgokat is képesek magukban feltárni, amiket egyéb szituációkban soha nem mondanának el. A művészet mindig az ember lelkét érinti meg, kortól függetlenül” – mondta el a karvezető énektanár és a klasszikusgitártanár-művész.

 

 

Istent dicsérhetjük gitárral, akár rövidgatyában is

A Szalézi Zenetábort ki ne hagyd idén nyáron!

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre