A Szalézi Zenetábort ki ne hagyd idén nyáron!

Szalézi Zenetábor: gyógyír testnek és léleknek

A koronavírus elleni védekezés utáni nyitás jól érzékelhető jele, hogy egymás után kapunk hírt a szívünkhöz közel álló rendezvényekről. Tudom, a dátumot még kicsit remegő kézzel, ceruzával bizonytalankodva jegyezzük fel, de az normális életünk visszatérésének reménysége minden ilyen hívogató program mögött felfedezhető. Azt hiszem, érdemes nagy bátorsággal jelentkeznünk ezekre a lehetőségekre. Ha valami mégsem jön össze, azzal majd a maga idejében megbírkózunk. Viszont olyan jómár egy picikét a találkozásra gondolnunk. A Szalézi Zenetáborban találkozásból pedig bőven kijut majd nekünk.

Immár ötödik alkalommal szervezik meg a Szalézi Zenetábort Péliföldszentkereszten, 12 és 30 év közötti fiataloknak. Az idén augusztus 8. és 15. között meghirdetett esemény célja egyfelől az, hogy a sok helyen, sokféleképpen játszott énekeket kicsit összehangolja.

Számos zenei újdonságot is elsajátíthatnak a keresztény könnyűzenével Istent dicsérni vágyó zenészek. Mindemellett nem marad el, hogy a résztvevőkből igazi közösség formálódjon a szaléziekre jellemző vitalitással bővelkedő szellemben. 

Istent dicsérhetjük gitárral, akár rövidgatyában is

Hogy ezalatt mit is kell értenünk a tábort szervező Sándor házaspár beszélt a Pengetőnek adott korábbi interjújában: „A jelenlét fontos összetevője a szalézi nevelésnek. Egymásért és együtt dolgoznak a gyerekek a táborban. Ettől az együttléttől pedig a zene csodálatos lesz! A résztvevők majdhogynem testvérekké válnak ilyenkor, mintha mind egy nagy család tagjai lennénk. A családias jelleg szintén a szalézi lelkiség alapja. Van olyan gyerek, akiről pontosan tudom, hogy csak közöttünk viselkedik teljesen kiegyensúlyozottan. A zene egy fontos út lehet a kommunikációban, hiszen a gyerekek kinyílnak általa, és olyan dolgokat is képesek magukban feltárni, amiket egyéb szituációkban soha nem mondanának el. A művészet mindig az ember lelkét érinti meg, kortól függetlenül” – vallják a szervezők.

„A délelőttök zenéléssel, munkával telnek majd, a délutánok és esték viszont szabadidős tevékenységeknek és közösségépítésnek lesznek szentelve” – olvasható az esemény hirdetésében, amelynek idei mottója: Rólad szóljon minden!

A tábor egyik fontos célkitűzése, hogy a gyermekek és fiatalok egy örömteli, végtelenül jóságos és szeretetteljes istenképpel találkozzanak, hogy a nehézségek között is tudják, Valaki mindig elkíséri őket. Dalaikat ezért úgy válogatják össze, hogy ezt a lelkületet tükrözzék. A dicsőítés lelkülete hatja át teljes egészében a zenei tábort, ahol a közösség örömét fedezhetik fel a résztvevők – Istenben és egymásban.

A táborra az esemény honlapján lehet jelentkezni, ahol minden egyéb szükséges információ is megtalálható. Jelentkezési határidő: 2021. július 25. (vasárnap)

 

Egyre többen akarják gitárral dicsőíteni Istent

A boldoggá avatott fiú farmert és sportcipőt visel

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre