A boldoggá avatott fiú farmert és sportcipőt visel

carlo acutis

Carlo Acutist, a 15 évesen leukémiában elhunyt olasz tinédzsert - aki az evangelizáláshoz a számítógépek iránti szenvedélyét használta fel -, október 10-én boldoggá avatták Assisiben. Ünnepnapja ezentúl október 12-én lesz, halálának évfordulóján.

A 2006-ban, 15 évesen elhunyt fiú boldoggá avatási ünnepségén Agostino Vallini bíboros elnökölt az assisi-i Szent Ferenc-bazilikában. Arról beszélt: a boldoggá avatás „jó hír, egy erős kiáltvány arról, hogy korunk egyik fiatalját Krisztus annyira meghódította, hogy fénysugárként világít azoknak, akik követik a példáját.”

A bazilika szentélyében csak kevesen lehettek jelen, de sokan kísérték figyelemmel a ceremóniát az Assisi terein felállított kivetítőkön keresztül. A szertartáson természetesen ott voltak Carlo szülei is.

A fiatal szent 1991. május 3-án született Londonban, olasz szüleivel háromhónapos korában Milánóba költözött. Ott nőtt fel, ott járt a jezsuita középiskolába. Carlo naponta elmondta a rózsafüzért, és 7 éves korában történt elsőáldozása után arra is törekedett, hogy naponta áldozzon.

Ki mondta, hogy egy mai kamasz nem lehet szent?! Boldoggá avatják a 15 évesen elhunyt fiút

Carlo Acutist nagy szeretettel számítógépes „geek-szentként” emlegetik. Nevéhez egy brazíliai csoda fűződik, amelyben egy fiú a közbenjárására megszabadult súlyos hasnyálmirigy-betegségétől.

Sírját október 1-jén megnyitották, hogy a hívők leróhassák előtte tiszteletüket a boldoggá avatást megelőzően. A történelemben most először fordult elő, hogy egy farmert, tornacipőt és pulóvert viselő boldog előtt imádkozhattak az emberek.

Kiemelt kép forrása: Facebook/Beato Carlo Acutis

Iratkozzon fel hírlevelünkre