Ki mondta, hogy egy mai kamasz nem lehet szent?! Boldoggá avatják a 15 évesen elhunyt fiút

A milánói Carlo Acutis élete példa lehet sokunk számára azzal, hogy kamaszként, a korszerű technológia segítségével is szolgálhatjuk Istent, és szeretetét minél több emberhez tudjuk eljuttatni.

Carlo Acutis 1991-ben született Londonban, de családjával még abban az évben visszaköltöztek Milánóba. Életének hamar része lett az Isten iránti szeretet. Miután hétévesen elsőáldozó lett, mindennapossá vált számára az imádság, a szentmisén való részvétel és a szentségimádás. Mély hite mutatkozott meg abban is, hogy 14-15 évesen kisebb gyerekek hitoktatója lett, és önkéntesként segített a helyi hajléktalanoknak, szegényeknek. Mindezek mellett olyan volt, mint bármelyik kiskamasz, nyitott volt a világ dolgaira, szenvedélyesen érdekelte az informatika. Filmeket készített és vágott, programozott, weboldalakat szerkesztett, képregényeket tervezett.

Hogy a fejlett technológia korában is odaadóan fordulhatunk Isten felé, azt jól példázza Carlo Acutis élete. Az internetet állította az életének középpontjában álló eucharisztia szolgálatába, ezt ő a „mennyországba vezető útnak” nevezte el. Minél több ember számára szerette volna eljuttatni a szentségimádás általa is fontosnak tartott üzenetét. Az eucharisztia szentségének kiemelkedő szerepe mutatkozott meg abban is, hogy Carlo egészen fiatalon, tizenegy évesen kezdte el készíteni azt a virtuális múzeumot, melybe az egyház által elismert 136 eucharisztikus csodát emelte be, és ami a mai napig megtekinthető az alábbi weboldalon. Terve megvalósítása érdekében megkérte szüleit, hogy vigyék el minden eucharisztikus csoda helyszínére. Az internetes kiállítás két év után született meg, mely mára a Föld minden kontinensére elkalauzol, anyaga pedig katalógus formájában is megjelent.

Forrás: Credere.it

Az informatika és az internet adta lehetőségek voltak azok, amelyek Carlo nevét szinte az egész világon ismertté tették, és aminek köszönhetően élete példaként juthatott és juthat el számos fiatal számára a világ minden pontján.

A leukémiának egy igen agresszív formája nagyon rövid idő alatt véget vetett Carlo Acutis földi életének 2006-ban. Szenvedéseit az egyházért és a pápáért ajánlotta fel, édesanyjának pedig azt mondta:

„Azzá válok, aki már most vagyok Isten gondolataiban”.  

Ferenc pápa 2018 júliusában írott dekrétumában ismerte el a fiatalember hősies erényeit, és Isten tiszteletre méltó szolgájának nevezte. Azóta a világ számos pontjáról érkeznek tanúságtételek arról, hogy Carlo Acutis közbenjárására csodás gyógyulások történtek. Idén február 22-én pedig közzétették azokat a dekrétumokat, amelyekben a 15 évesen elhunyt Carlo közbenjárásának tulajdonított csodás gyógyulást ismerik el egy brazil kisfiú esetében.

Forrás: Vatican News 

Iratkozzon fel hírlevelünkre