Strand-misét tartanak Tihanyban

Balaton parti zenés istentiszteletet tart Tihanyban az Ökumenikus Egyház június 26-án 10 órától.

A közvetlenül a vízparton tartott szertartáson a Shygys énekese, Gajdos Attila is részt vesz a gospel kórus tagjaként. A rendhagyó „strand-mise” során igét hirdet Tóth Mihály diakónus, az Ökumenikus Egyház lelkésze.

„Menjetek és tegyetek tanítványommá minden népet – adta utasításba Jézus Krisztus, így minis megyünk. Megyünk az esküvőkre, megyünk a temetésekre, megyünk a fesztiválokra, és ha az emberek épp a strandon vannak, akkor oda is megyünk. Az örömhírt mindenhová el lehet vinni. A gospel Istentisztelet pedig kiváló módszer is rá, hiszen könnyen befogadható, élvezhető”

– mondta el a lelkész.

A szertartás során olyan ismert dalok csendülnek fel, mint az Apáca show című film által közismert lett „I will follow him”, vagy az Aretha Franklin miatt népszerűvé vált „Ain’t no mountain high”. Elhangzik az angol királyi esküvő óta templomban is énekelt „Stand by me”, és a jelenlévők az „Oh, happy day” dalnál akár be is kapcsolódhatnak a közös éneklésbe. Az esemény díjmentes, a felajánlott adományokat az Örökbe Fogadok Egy Ovit mozgalom „Világjegy” programjára fordítják.

Iratkozzon fel hírlevelünkre