Minden iskolába kellene egy drag queen a főügyész szerint

Michigen főügyésze annak ellenére szeretne minden oktatási intézménybe küldeni egy drag queent, hogy más államokban már törvény tiltja a gyerekek drag show látogatásait.

Nemrégen Michigan állam főügyésze, Dana Nessel azt állította, hogy minden iskolába egy drag queen-t szeretne küldeni. „Tudják, mi nem probléma a jó oktatásra vágyó gyerekek számára? A drag queenek” – mondta Nessel sajtóinformációk szerint. Nessel egy lansingi találkozón tette a kijelentését, amit az alábbi állítással fokozott:

„A transzvesztiták mindent jobbá tesznek”.

„A drag queenek szórakoztatóak. A drag queenek szórakoztatnak. És tudják, mit mondanék, ami egyáltalán nem volt közvélemény-kutatásokon eddig lemérve? Minden iskolába egy drag queent!” – tette hozzá az újraválasztásáért induló főügyész.

A beszédében egyébként – amiben ezt a megjegyzést is tette – elítélte az állami vezetőket, akik hamis témákat kreálnak, hogy megosszák az embereket. Hozzátette: annyira belefáradt abba, hogy az állam prominens tagjai az állampolgárok közé éket verő kérdéseket kreálnak, „amelyek nem segítenek, hanem megosztanak minket”.

Nessel beszédére reagálva Tudor Dixon republikánus kormányzójelölt kritizálta az államügyészt, és azt állította, hogy még büszke is a gyerekek megrontására. „Ha én leszek a kormányzó, az iskolák a helyi szülőknek fognak felelni, nem pedig progresszív aktivistáknak, drag queeneknek és a transzok elsőbbségének.

A radikális aktivista politikusok gyermekeinket szexualizáló napjainak vége”

– mondta a republikánus kormányzójelölt.

Nessel reagált Dixon tweetjére, mondván, hogy „ez a leghumortalanabb fogás, amit el lehet képzelni egy viccből tett megjegyzésre. Az önök jótevője, Betsy DeVos – volt republikánus oktatási miniszter – nagyobb veszélyt jelentett a michigani iskolás gyerekekre, mint amit a drag queenek valaha is fognak” – mondta Nessel.

Bár Nessel válaszában azt állította, hogy viccelt, az elmúlt hónapokban egyre többször fordult elő, hogy drag queeneket hívtak meg az állami iskolákba olyan eseményekre, mint a meseórák. Olyan is előfordult, hogy provokatív és szexuális táncokat adtak elő a gyerekek előtt. A Pride hónap alkalmával pedig még több ilyen eseményt szerveztek az oktatási intézményekben.

Mindezt annak ellenére teszik, hogy több amerikai államban megtiltanák a gyerekeknek olyan műsorok nézését, amelyeken drag queenek szerepelnek. Nemrég Florida állam kormányzója, Ron De Santis bejelentette, hogy egy olyan törvényjavaslatot fontolgat, amely bűncselekménynek minősítené azt, hogy kiskorúakat engednek olyan rendezvényekre, ahol drag queenek lépnek fel.

„Megkértem az embereimet, hogy nézzék át a jogszabályokat, hiszen vannak gyermekvédelmi törvényeink. Volt ilyen eset Dallasban, Texasban, ahol nagyon fiatal gyerekek, olyan 9-10 évesek néztek meg egy Drag Show-t, pénzt tettek a fellépők alsóneműjébe, ami szerintem teljesen helytelen és olyan dolog, aminek nem kellene kitenni a gyerekeket”

– mondta DeSantis egy sajtótájékoztatón.

A kormányzó a Drag the Kids to Pride rendezvényre gondolt, amiről több felvétel is nyilvánosságra került és amin drag queenek táncoltak csecsemők és gyerekek előtt egy dallasi bárban.

(V4NA)

Címlapkép: Unsplash.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre