Az ima a világ legerősebb fegyvere

Az ötödik alkalommal megrendezett „Imareggeli” egy kis nemzetköziséget visz az osztrák parlamentbe. Az amerikai stílusú áhítaton nemcsak három vallás képviselői, hanem Németország, Magyarország, Szerbia, Brüsszel és Wales politikusai is jelen voltak. Ezen felül az összes osztrák párt politikusai összegyűltek az egyértelműen keresztény összejövetelen. Ennek mottója: „És Isten békéje megőrzi szíveteket” (Fil 4:7). A rendezvényt Gudrun Kugler (ÖVP) és Elisabeth Feichtinger (SPÖ) országos tanácsos szervezte - írja a Die Tagespost.

Az ima a legerősebb fegyver a világon

A lap beszámol arról, hogy a reggelin, a politikusok papokkal, lelkipásztorokkal, keresztény, muzulmán és zsidó egyesületek tagjaival ülnek asztalhoz egy kávé és zsemle mellett, hogy a hitben találkozzanak. A vezető szónok az ENSZ Élelmezésügyi Világprogramjának ügyvezető igazgatója és a 2020-as év Nobel Békedíj nyertese, David Beasley volt. Sivár képet festett a jövőről.

A Covid-19, a klímaválság, de mindenekelőtt az Ukrajna elleni háború miatt a következő években 500 millió afrikainak kell elhagynia országát.

Az amerikai Dél-Karolina állam volt republikánus kormányzója Jézus Krisztus „Szeresd felebarátodat, mint önmagadat” üzenetében látja a megoldást a válságra. Szeretned kell az ellenségeidet. A keresztényeknek „testvérekként” kell összefogniuk a számos megosztottsággal szemben, minden nézeteltérés ellenére.

Az imareggeli a második világháborúból ered

Beasley elmondta a parlamenti imareggeli történetét is: A második világháború borzalmaival szemben az amerikai politikusok, demokraták és republikánusok egyaránt tanácstalanok lettek volna. Azt a döntést hozták, hogy most már csak a közös ima segít, ami nagyobb erő, mint a politikusokat megosztó különbségek.

„Az ima a világ legerősebb fegyvere”

– hangsúlyozza a Nobel-díjas.

Ugyanez vonatkozik a mai helyzetre is.

Véletlenül találkoztam Istennel

Samuel Koch vallomása (aki egyébként a „Wetten, dass..?” című műsor forgatásán egy balesetben lebénult) lelkes tapsot és felálló ovációt váltott ki. A szerző és a színész elmondta, hogyan merít erőt és örömet Jézus Krisztusból. Három hónapos intenzív osztályon való tartózkodása után az „egyetlen logikus következmény” volt Istenhez fordulni.  „Talán a testi épség nem a legfontosabb az életben” – magyarázza Koch. Isten által lehetséges a belső béke a nehéz külső körülmények ellenére is.

Meglepetésvendég: Jordan Peterson

A Die Tagespost a beszámolót azzal folytatta, hogy a program további eleme Assisi Ferenc békéért szóló imája volt, amelyet az ukrán és az orosz hívők olvastak fel. Osztrák politikusok közbenjárása után végül a „Nagy Isten, téged dicsérünk” című  dalt énekelték el. Olyan vendég is megjelent, akire senki sem számított: Jordan Peterson nemzetközi pszichológus és előadó elfogadta Gudrun Kugler meghívását, és feleségével, Tammyval vett részt az imareggelin. A sikeres szerző jelenleg európai körúton van.

(Forrás: Die Tagespost)

Címlapkép forrása: Facebook/Darren Millar MS

Iratkozzon fel hírlevelünkre