Akik emberséges munkakörülményeket teremtenek

A piaci siker nagymértékben köszönhető a családbarát vállalati kultúra meglétének.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Balansz Intézete a Budapesten zajló Business Festen jelentette be, hogy útjára indítja a 2022-es Az év családbarát vállalata pályázatát.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom 2022-ben is meghirdette Az év családbarát vállalata pályázatot. Várják azoknak a hazai kis-, közép- és nagyvállalatoknak a jelentkezését, amelyek céges jó gyakorlataikkal választ adnak sok olyan kérdésre, ami a munkaerőpiaci szereplők számára a legnagyobb fejtörés:

– hogyan lehet bevonzani és megtartani a fiatal munkaerőt;
– hogyan lehet egyedivé, megkülönböztethetővé válni a munkaerőpiacon;
– hogyan lehet végigvinni a digitális átállást;
– hogyan lehet jövőálló munkáltatóvá válni.

A családbarát vállalatok alkalmazottai közül válsághelyzet idején átlagosan 10-ből 9 ember motivált és tettrekész, míg a nagy mintában ez csak alig több mint a dolgozók fele (56 százalék)

– ezt mutatta ki a mozgalom 2020-ban készített Home & Office 2020 kutatása. Ez azt jelenti, hogy az ellenálló képesség, a piaci siker köszönhető a családbarát vállalati kultúra meglétének is.

Most ismét azokat a cégeket keresik, akik ösztönösen vagy tudatosan, de mindenképpen rendszerszinten alkalmaznak családbarát intézkedéseket, és ezeket meg szeretnék mutatni a nagyvilágnak. A 2022-es pályázati időszak június 9-től szeptember 19-ig tart, szakmai gondozója a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom munkaerőpiaci programja, az idén tízéves Balansz program.

A jelentkezés ingyenes és folyamatos: a regisztrációra a www.munka-maganelet.hu  oldalon van lehetőség (kontakt, információ: balansz@haromkiralyfi.hu).

A címlapkép forrása: Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

Iratkozzon fel hírlevelünkre