Június 15-én folytatódik a Salkaházi Esték előadás-sorozat

Erdő Péter

A sorozatot 2020-ban indította az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye és a Szociális Testvérek Társasága. A koronavírus-járványt követően májusban indult újra Barsi Balázs előadásával. A júniusi alkalom előadója Erdő Péter bíboros lesz.

A havonta megrendezésre kerülő Salkaházi Estéken a mai társadalmi és mindennapi élet kérdéseit tekintik át katolikus szemmel. Az eseménysorozat Boldog Salkaházi Sára szociális testvérről kapta nevét. A vértanú újságíró fiatal korától kezdve az igazság érvényesüléséért, a nők, a szegények és elnyomottak jogaiért küzdött, cikkeket írt, előadókörutakat tartott, mozgalmakat szervezett. Bekapcsolódott a Slachta Margit által indított világnézeti kurzusokba, közszellemformálásba. Célja volt az egyes emberek, a társadalom és az állam életének különböző aspektusait ütköztetni a krisztusi igazságokkal.

Az alkalmakon való részvétel lehetővé teszi, hogy katolikus szemmel vizsgáljuk a társadalom és az egyén nehezebben értelmezhető élethelyzeteit.

A következő estet június 15-én rendezik meg 18 órától Budapesten, a Damjanich utca 50.-ben található Szent Máté Kulturális Központban. Az eseményen való részvételhez előzetes regisztráció nem szükséges.

További információ az eseményről az egyházmegye oldalán olvasható.

A címlapképen Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek (k) szentmisét celebrál pünkösdhétfőn a máriaremetei kegytemplom parkjában az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye családi és ifjúsági napján, a karizmák ünnepén 2022. június 6-án. Forrás: MTI/Bruzák Noémi