Felfüggesztették Szabó Tímea mentelmi jogát

A Parlament 118 igen szavazattal, 49 nem ellenében és egy tartózkodás mellett felfüggesztette Szabó Tímea, Párbeszédes képviselő mentelmi jogát.

A jogszabályok szerint a képviselők a mentelmi jog alapján nem vonhatók felelősségre a bíróság vagy más hatóság előtt, és emiatt büntetőeljárás sem indulhat ellenük.

A parlament Szabó Tímea (Párbeszéd), Tordai Bence (Párbeszéd) és Akopjan Nikogosz örmény nemzetiségi szószóló mentelmi ügyében döntött szerdán.

A két képviselő mentelmi jogának felfüggesztését rágalmazás vétsége, a nemzetiségi képviselő mentelmi jogának felfüggesztését pedig választás rendje elleni bűntett miatt kérte az illetékes bíróság. Tordai Bence mentelmi jogát 13 igen, 145 nem szavazattal, 7 tartózkodás mellett nem függesztették fel, Szabó Tímeáét viszont igen.

Mint ismert, Szabó egy Facebook-bejegyzésében pedofilnak nevezte Bús Balázst, Óbuda-Békásmegyer egykori polgármesterét. Bús feljelentést tett rágalmazás és becsületsértés vétsége miatt. Szabó Tímea az ülésen nem jelent meg.

Így tarhál a Párbeszéd

A címlapképen Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. november 26-án. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre