Hadházy Ákos újra bajban – nincs eskütétel, nincs pénz

Hadházy Ákos különutas politikájának hála nem élvezheti az országgyűlési képviselőségből fakadó előnyöket. Az összefogás zuglói győztese nem tette le az esküt időben, így nem juthat hozzá a pozíciójához járó juttatásokhoz. Ezért követőihez fordult a Facebookon.

Hadházy Ákos kálváriája nem ma kezdődött. Ahogy korábban arról mi is írtunk, a baloldali képviselő ott folytatja, ahol az előző ciklust abbahagyta, vagyis nem igen járna be a munkahelyére a kiemelkedő bérezés ellenére. Legutóbb úgy döntött,  nem vesz részt a május 2-i parlamenti eskütételen, mintegy tiltakozva az orbáni diktatúra  és a tisztességtelen választási verseny ellen. Ez nem feltétlenül újdonság, hiszen az előző ciklusban sem járt be a munkahelyére. Miután látta, hogy párttársai mégis beülnek az Országgyűlés padjai közé, meggondolta magát, de az eskütétellel kapcsolatos restanciáját még nem tudta ledolgozni.

S mivel nincs eskü, nincs pénz sem, így Hadházy a mai napon Facebook oldalán fordult követőihez, anyagi segítségüket kérve áldozatos munkájához”.  A politikus posztjában kiemeli, hogy bár van polgári foglalkozása, saját cége és rendelője, mindez nem elég a korrupció elleni küzdelméhez, hiszen

Van egy kellemetlen mellékhatása az eskütétel elhalasztásának: nem férek hozzá azokhoz a pénzügyi keretekhez, amelyek minden képviselőt megilletnek. Nem kell nagy összegekre gondolni, de korábban ebből tudtam fizetni az engem segítő kollégáimat, illetve ebből tudtam biztosítani a munkám egyéb feltételeit, ebből tudtam például eljutni távoli kis falvakba, vagy lekérni tulajdoni lap másolatokat, ügyvédeket megbízni stb.

Hadházy a követőihez fordult némi alamizsnáért”: összesen 6 millió forintot kért, hogy a korrupció elleni munkát stábjával folytatni tudják.  Így fogalmazott:

Ha sikerül összegyűjtenem erre a nyárra legalább hatmillió forintot, akkor a stábommal gond nélkül tudjuk folytatni a korrupciós esetek feltárását és a népbutító propaganda elleni küzdelmet akkor is, ha Kövér László tótágast áll a parlamentben, vagy éppen egy képviselő jogait önkényesen korlátozva akár az őszi ülésszakig nem engedi az esküt letenni”.

Hadházy Ákos álommunkája: 4 év, 3 felszólalás, 11 nap szavazás, több mint 50 millió forint tiszteletdíj

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre