Rétvári Bence: Niedermüller Péter a DK „hungarofób és kereszténygyűlölő tagozatának” szellemi vezére

Niedermüller Péter minden nemzeti és egyházi ünnepet igyekszik kihasználni arra, hogy elmondja, a keresztényeket és a magyarokat mennyire lenézi, mennyire alsóbbrendű „rémisztő képződménynek” tartja - írja a DK-s politikus korábbi Facebook bejegyzésére reagálva a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője.

Rétvári Bence Facebook-bejegyzésében úgy fogalmaz,  magyar az, akinek fáj Trianon. Niedermüller Péter az, aki örül Trianonnak. Képes volt azt leírni, hogy a határon túli magyarok jobban jártak azzal, hogy kisebbségbe és sokszor elnyomásba kerültek az elmúlt évszázadban.

Felháborító, hogy Trianon tragédiájával a DK-s Niedermüller Péter szerint jól jártak a határon túli magyarok.

Szerinte szerencsések azok a családok, akik Trianonnak köszönhetően kettészakadtak? Szerinte jobban élnek azok a határon túli magyarok, akik kisebbségben még anyanyelvüket sem mindenhol használhatták?

– írja a Fidesz-KDNP-s politikus.

Niedermüller Péter szerint a magyaroknak jobb, ha más állam uralma alatt élnek, mintsem saját hazájukban. Szerinte a magyaroknak a legrosszabb hely a hazájuk. Ezek a részéről a magyarságot lenéző, rasszista kijelentések, mert ezzel azt mondja, hogy a magyaroknál mindenki jobb országot hozott létre, a magyaroknál nincs silányabb ember. Szerintünk viszont a mi országunk is van olyan, mint bárki másé, nekünk pedig a legértékesebb, mert a szülőföldünk. Lakóhelye az embernek lehet sok, de szülőföldje és hazája csak egy – áll a bejegyzésben.

Rétvári Bence hangsúlyozza,

Niedermüller tényleg azért kel fel minden nap, hogy gyűlölhesse a magyarokat, és éltethessen mindent, ami nem magyar és nem keresztény? Most már láthatjuk, a magyar baloldalnak nem véletlen elszólása egy-egy magyarellenes kijelentés, hanem világképének egyik sarokköve.

Budapest, 2017. május 6.
Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, EP-képviselõ és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke (b) az Új Köztársaságért Alapítvány és a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége Európai Parlamenti Képviselõcsoportja Európa jövõje címû konferenciáján tartott budapesti sajtótájékoztatón 2017. május 6-án.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Soha egyetlen baloldali politikus sem tiltakozott Niedermüller Péter botrányos kijelentései miatt, azaz mindenki szellemi egységet vállal vele. Megvetik azt a közösséget, melynek létüket köszönhetik.

Akinek a határon túli magyarok nem számítanak, annak előbb-utóbb a határon inneniek sem fognak számítani. Erre szemléletes példa Niedermüller Péter. Ő bármi „jobbra” lecserélné azt, aki magyar, keresztény, nő vagy férfi.

A Fidesz-KDNP-s politikus bejegyzésében úgy fogalmaz, Európát az erős nemzetek tették naggyá. Mi hiszünk a magyarokban, hiszünk Magyarországban. A magyar baloldalnak azonban a nemzeti érdek nem értelmezhető, mert szerintük mások érdeke felsőbbrendű. Míg mi a szuverenitásért dolgozunk, addig ők a külföldi érdekek itthoni érvényesüléséért.

❗Legyen ez világos mindenki számára – írja Rétvári Bence.

Forrás: Rétvári Bence Facebook oldala 
A kép forrása: MTI/Kovács Tamás

Korábban:

Fidesz: Niedermüller Péter haladéktalanul távozzon a közéletből!

Iratkozzon fel hírlevelünkre