Elon Musk szerint a woke megöli a poénokat

Elon Musk woke

A Twitter friss tulajdonosa több médiafelületet is kritizált, amelyek szerinte veszítettek színvonalukból, amióta beálltak a woke ideológia harcosainak sorába. (Az angol woke szó szerinti magyar jelentése felébredt, ami átvitt értelemben arra utal, hogy valaki jól tájékozott, naprakész a világ történéseiről. Eredetileg az amerikai feketéket sújtó diszkriminációval szembeni öntudatra ébredést jelentette.)

A milliárdos május 30-án, az emlékezés napja alkalmából a Twitteren került összetűzésbe a Hard Drive videójátkos mémgyártó oldallal. Az oldal szerkesztői azt rótták fel Musknak, hogy az egyik mémjüket úgy tette közzé, hogy levágta róla a logójukat – írja a The Daily Wire.

Erre az üzletember azzal reagált, hogy nem ő vágta le a nevüket a mémről, amely minőségileg „egyébként is csak egy 6/10-es”. Rögtön érkezett is a válasz, egy újabb mém:

„Elon Musk azért akar a Marsra utazni, mert ott még senki sem utálja.”

Musk válaszul behozta a woke ideológiát, amely szerinte sok médiafelületet elrontott

„Ez kevésbé vicces, mint a Saturday Night Live (amerikai tévés show) egy rosszabb napon (…) Próbálkozzatok jobban (…) Azért nem vagytok viccesek, mert woke-ok vagytok.”

Ezt az utolsó gondolatot később kifejtette:

„A humor egy ösztönös, gyakran kínos igazságon alapszik, amit felismer a közönség. De a woke ideológia egy hazugság, ezért senki nem nevet.”

Musk már korábban is számos kritikával illette az új „eszmét”, amely szerinte negatívan hatott a szórakoztatóiparra is. Egy tavalyi interjúban a The Onion szatirikus híroldalt kritizálta, amely az utóbbi időben nagyon „polkorrekt” lett, és semmiből nem csinál viccet, ami baloldali.

„A The Onion régen sokkal igazságosabb volt, aztán jött ez a woke-ideológia… Valamikor nagyon vicces volt, most meg már nem.”

Ugyanezt mondta a Saturday Night Liveról (SNL) is.

„Ismerik az SNL-t? Régen nagy rajongója voltam… Nagyon-nagyon sok, ha nem az összes SNL epizód egyfajta erkölcsi lecke. Ahelyett, hogy viccesek lennének, arról szólnak, hogy miért vagyunk rossz emberek. És ők sem figuráznak ki semmit, ami baloldali, de tényleg. Tizenhétezerszer is odaszúrnak Ted Cruznak (republikánus szenátor), és az ember már úgy van vele, hogy oké, értettük” – nyilatkozta az interjúban, majd így folytatta:

„Sok vígjátékban is vannak no-go zónák. Nézed a filmet és aztán rájössz, hogy: Várjunk csak, a vígjáték megpróbál átadni valami alapvető igazságot – vagy ez propaganda? Vagy szándékosan el akarnak vinni egy irányba? Vagy viccesen próbál átadni alapigazságot? És amikor valami kevésbé humoros igazságot próbál átadni, rájössz, hogy nem is olyan vicces.”

A címlapkép forrása: Wikipédia. Készítette: Debbie Rowe – A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 4.0

Iratkozzon fel hírlevelünkre