Trump amerikai gyermekvédelmi törvényt javasol

Donald Trump, volt amerikai elnök szombat esti beszédében elfogadhatatlannak nevezte, hogy az iskolákban a szülők beleegyezése nélkül gender-ideológiát tanítsanak a gyerekeknek.

„A szülők jogait meg fogjuk védeni. Soha egy tanárnak sem szabadna transzgender ideológiát tanítania a szülők beleegyezése nélkül” – mondta Trump szombat este az Ohio állambeli Delaware városban.

Az eseményen összegyűlt tömeg „védjék meg a gyermekeinket” felkiáltással fogadta az egykori elnök kijelentését, aki így folytatta:

„Nem elképesztő, hogy ez (az LMBTQ+) ilyen nagy dolog lett? És egyáltalán ki gondolta volna, hogy ez ekkora téma lesz?”

Korábban, Észak-Karolinában is tett egy hasonló kijelentést. Akkor azt mondta, a kongresszusnak kötelessége kiállni a szülők jogaiért.

„Egy Republikánus Kongresszusnak ki kell állnia a szülők jogai és döntései mellett. Szerintem ez egy jó ötlet. Egy tanárnak sem szabadna szélsőbalos gender-ideológiát tanítania a szülők beleegyezése nélkül” – idézi a Business Insider az USA 45. elnökét.

„Ez egyszerűen gyermekbántalmazás” – jelentette ki.

Nemrég Floridában elfogadtak egy törvényjavaslatot, amelynek értelmében általános iskola 3. osztályáig az oktatási intézményekben tilos a gyerekekkel a gender-ideológiáról és a szexuális irányultság kérdéséről beszélgetni.

A baloldali média ezt „Don’t Say Gay” (Ne mondd, hogy homoszexuális) törvénynek csúfolja.

Pedig a Breitbart értesülése szerint a törvény szövege nem tartalmazza a homoszexuális szót, sőt, semmilyen konkrét nemi orientációra nincs benne utalás.

A címlapképen Donald Trump volt amerikai elnök beszél támogatóihoz az Ohio állambeli Delaware-ben tartott nagygyűlésen 2022. április 23-án. Forrás: MTI/EPA/David Maxwell 

Iratkozzon fel hírlevelünkre