Mészáros József: A nép, a net meg a vezetőség

Az internet legnagyszerűbb tulajdonsága, hogy nincs olyan információ, ami bele ne szivárogna. A titkok immár nem sokáig maradnak titokban, a milliárdnyi komment pedig egyre gyakrabban buktatja le az ilyen-olyan hamis prófétákat.

A csendesen folydogáló harmadik világháború rendesen betett a demokrácia szószólóinak is, mármint azoknak, akik minden balul elsült mesterkedésüket az ukrán-orosz-nyugat háborújára fogják. Mondok példákat is, nehogy esetünkben is az általánosság legyen a mellébeszélés bevált módja, szóval haladjunk kívülről befelé.

Biden elnök némi képzavarral tarkítva elmondja, hogy hát országában azért monumentális az infláció, azért emelkedtek az energiaárak az egekbe, mert Putyin. Ezt sulykolja a CNN, az MSMBC meg az összes milliós jutyúb nézettségű amerikai hírportál. A videók alatt meg több ezer hozzászólás, melyből kitűnik, hogy ezt a dumát immár a kutya sem veszi be, lévén

amikor ezek a csúnya folyamatok megkezdődtek, akkor az orosz elnök még az egyik legnépszerűbb politikus volt Nyugaton (is).

Mindenki Ursulája, aki szinte az összes minisztériumot miniszterelte már Németországban, lelkesen ontja magából a szankciós ötleteket, letérdeltetve nemzetgazdaságot, háztartásokat, autósokat, sörivókat, meg úgy általában mindent és mindenkit. Szenvedélyes harcában maga mögött emlegeti a derék és igazságérzetében felülmúlhatatlan lakosságot, ám a sok ezer kommentből kiderül, hogy Jürgennek esze ágában sincs fizetni öt eurót egy liter benzinért a Mercijébe. Alsógatyáját meg mosás helyett szellőztesse Timmermans-ötletgazda, Volodimir kedvéért.

Joe Biden amerikai elnök és Boris Johnson brit miniszterelnök Rómában 2021. október 30-án. MTI/AP/PA/Stefan Rousseau

Boris Johnson is megkapja a maga ezernyi kommentjét.

Nagyjából elmesélik neki, hogy szép, ahogy vérben forgó szemmel tolja a háborút, de mi lesz azzal a néhány hete még fennálló problémával, miszerint a kies Britanniában azért nincs benzin, mert nem találni sofőrt az üzemanyag-szállító tankerekre?

Meg kábé úgy rogyadoznak a Brexittől, mint Juli mama, mikor megemelte a zongorát.

A balti országok is iparkodnak addig nyújtózkodni, amíg a hadilábuk ér, ám a tömeges hozzászólások némi abcúggal kérik számon vezetőiktől, hogy náluk a demokrácia legfőbb vívmánya, hogy a jónép java brit meg ír tulajdonú halfeldolgozókban kulizik napestig.

Szerencsére azonban nem mindegyik nagy tartalomszolgáltató engedi meg, hogy mindenki azt mondja ami a véleménye, összezavarva ezzel a helyes, demokratikus folyamatok beidegződésének folyamatát. Persze, akadnak olyanok is, akik óriási összegeket költenének arra, hogy újra bevezessék a szörnyűséges szólásszabadságot. Mint például Elon Musk, a Twitterrel. Még jó, hogy a minap a CNN-típusú médiumok kiderítették róla, hogy rasszista, hülye, amúgy meg börtönben a helye.

Címlapkép: MTI/AP/PA/Stefan Rousseau

Iratkozzon fel hírlevelünkre