Amerikában „nemzeti válságot” okoz az anyatej-helyettesítő tápszerek hiánya

Az amerikai gyógyszertárakban már korlátozták a csecsemőtápszerek egyszerre vásárolható mennyiségét az egyre súlyosbodó hiány miatt.

A tápszerválságot az Abbott (amely a Similac márkát gyártja) egyik gyárának bezárása, valamint termékeik visszahívása okozta, ugyanis szennyeződést találtak a készítményekben, amelynek két csecsemő is halálos áldozata lett.

Nagy nyomás nehezedik Joe Biden amerikai elnökre, hogy mihamarább megoldást találjanak a problémára – a republikánusok nemzeti válságnak nevezték a helyzetet.

Az Abott cég dolgozik az újranyitáson, addig is egy írországi üzemből szereznek extra szállítmányokat. A Datasembly szerint április 24-ig az átlagos kifogyási arány országszerte 40 százalékra ugrott, szemben a néhány héttel korábbi 30 százalékkal, 26 államban pedig 40 százaléknál magasabb volt a készlethiány aránya.

Forrás: BBC

A címlapképen Balló Gabriella gyógytornász a Dévény-módszer alkalmazásával tornáztatja a hathetes Kamillát a Dévény Alapítvány budapesti központjában. Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Iratkozzon fel hírlevelünkre