Rétvári: A magyar emberek nem szeretik azokat a politikusokat, akik a „saját gerincüket operálják ki”

A Jobbik egyet sem nyert egyéniben, most a közmédiát hibáztatja.

„Szégyenszemre a Jobbik lett az egyedüli olyan párt a Parlamentben, amely egyetlen egyéni képviselői mandátumot sem tudott szerezni. Csak azért lehetnek ma az Országgyűlésben, mert Jakab Péter letette a hűségesküt Gyurcsány Ferencnek, aki a 26-ról 10 főre csökkentett frakcióban megtűri őket, de csak addig, amíg a DK fasiszta tagozataként működnek. Így jár az a párt, aki szembemegy a saját alapító okiratával, a saját elveivel, és ahelyett a pénzt választja, és összefog bárkivel a hatalomért.” – írja Facebook bejegyzésében Rétvári Bence, a KDNP országgyűlési képviselője.

Az államtitkár arra az országgyűlési felszólalásra reagált, melyben Brenner Koloman, a Jobbik képviselője arra szólította fel Orbán Viktort és a Fideszt, hogy szerezze vissza a magyar polgároknak járó uniós forrásokat, amelyeket a 7. cikkely szerinti eljárás miatt akar elvenni Magyarországtól az EU.

Szerinte ehhez az szükséges, hogy az „egypárti túlhatalmat kiépítő Fidesz” visszaállítsa a jog uralmát, kiegyensúlyozottá tegye a médiaviszonyokat, és visszaengedje az ellenzéket a közmédiába.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára parlamenti válaszában megjegyezte: a Jobbik az egyetlen olyan párt, amely a választáson nem tudott egyéni győzelmet aratni, így mutogathatnak arra, hogy a közmédia miatt vesztettek, de valójában csak magukat hibáztathatják. A Jobbiknak, amely 2006-ban Gyurcsány Ferenc ellenében jött létre, esetleg nem Gyurcsány Ferenccel „kézen fogva” kellett volna kampányolnia, és akkor az eredményük sem ilyen lett volna – jegyezte meg, hozzáfűzve, hogy a magyar emberek nem szeretik azokat a politikusokat, akik a „saját gerincüket operálják ki”. Úgy vélte:

a Jobbik számára a leginkább sürgető ügy jelen pillanatban, hogy a saját pártrendezvényükön történt nemi erőszakkal kapcsolatban tisztázzák, hogy pontosan mi is a párt álláspontja.   

Arra is kitért: miközben a Jobbik energiabiztonságról beszél, európai parlamenti képviselője „tapsolva támogatja” azokat a brüsszeli szankciós javaslatokat, amelyek összeroppantanák a magyar gazdaságot.

(Forrás: Facebook/Rétvári Bence, MTI)

Rétvári: Fülsüketítő a csend a baloldalon a Jobbik molesztálási ügye kapcsán

Rétvári Bence: Nem tudom mire van ez a nagy balliberális önbizalom

A címlapkép forrása: Facebook/Rétvári Bence

Iratkozzon fel hírlevelünkre