Rétvári Bence: Nem tudom mire van ez a nagy balliberális önbizalom

Rétvári Bencével, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkárával, miniszterhelyettessel beszélgettünk a hétvégi választások eredményeiről, képviselőségről, az ellenzék vereségéről, valamint arról, hogy mit jelent a magyarokra nézve a közelgő válság.

– Tizennégy éve országgyűlési képviselő, most újabb négy év bizalmat szavaztak önnek. Mit jelent ez az ön számára?

– Újabb feladatokat, és hogy a következő ciklusban még jobban kell dolgozni, mint eddig.

Forrás: Vasárnap.hu

 A kampányidőszak alatt kiderült, hogy Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje nem tartotta sokra a vidéki embereket. Az országgyűlési választás végeredményéből kiderült, a fővároson kívül  az egész ország narancssárgába borult. Létezhet ennyi „megvezetett” ember?

– Az emberek vidéken is ugyanúgy tudtak tájékozódni a politikáról, mint Budapesten, és így hozták meg a döntésüket. A baloldal le akarta váltani a vidékieket, de a vidéki emberek váltották le ismét a baloldalt. Aki a választókat nem tiszteli, annak négyévente eljön az igazság pillanata. Szerintünk ez a demokrácia, a baloldal szerint ez populizmus.

Szerintük az a demokrácia, ahol a balliberálisok diktálnak.

– Mi lehet az oka ennek a nagy vidék–főváros ellentétnek?

– Ha budapesti balliberális megmondóemberek nem magas lóról akarnák kioktatni az egész országot, akkor talán közelebb tudnánk egymáshoz kerülni. A fővárosban is szoros eredmények születtek, a baloldal és a Karácsony-féle városvezetés Budapesten részben bizalmat vesztett. Szóval, nem tudom, mire van ez a nagy balliberális önbizalom.

rétvári bence államtitkár

Forrás: Vasárnap.hu

– A választások után számíthatunk-e további támogatásokra, vagy a háború miatti gazdasági problémák begyűrűznek hozzánk is?

– A 2010-es gazdasági, majd a koronavírus-válságot is úgy kezeltük, hogy azokból az ország megerősödött.

Ma egymillióval dolgoznak többen mint 12 évvel ezelőtt.

Az energiaválság és az orosz–ukrán háború kezelésére is hasonló lépéseket tettünk, elég a benzinárstopra, a rezsicsökkentés fenntartására, az élelmiszerárstopra és a kamatstopra gondolni. Eddig is bevált recept volt az adócsökkentések politikája és a családtámogatások növelése, továbbra is ezen az úton fogunk járni. A legfontosabb, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból, megőrizzük a békét, a biztonságot, és ezzel folytatódjon a gazdasági növekedés és a családok gyarapodása.

A címlapképen Rétvári Bence látható. Forrás: Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre!