Versmaratont rendeznek április 11-én

Április 11-én, a költészet napján rendezik meg a Versmaratont, amelyen hatvanegy költő tizenkét órán át olvassa fel verseit Budapesten, a Márványteremben.

A Magyar Írószövetség, a Magyar Napló Kiadó és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) immár tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Kárpát-medence legnagyobb költészet napi rendezvényét április 11-én 10 és 22 óra között – olvasható a szervezők MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. Mint írják, az idén a már megszokott módon, ismét tizenkét órán át olvassák fel a szerzők Az év versei 2022 antológiában megjelent verseiket a Versmaraton keretében, amely több év után visszaköltözött a Márványterembe.

A helyszínen kulturális újságírók kérdezik a költőket. Minden órában egy-egy, a békéről szóló, közvetlenül a Versmaratonra készült verset hallhatnak a vendégek és a nézők, akik online követik a programot. Ezt a Magyar Napló Kiadó és a Magyar Írószövetség Facebook-oldalán tehetik meg. Az antológiát Zsille Gábor költő, műfordító szerkesztette. A programra a belépés ingyenes, a megnyitó 9 óra 45 perckor kezdődik. A költőkkel a beszélgetés és felolvasás után is bárki találkozhat a Pollack Mihály téri épületben. A költészet napját Magyarországon 1964-től minden évben április 11-én, József Attila (1905-1937) születésének napján ünneplik.

(MTI)

Címlapkép: unsplash.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre