Akinek nincs méhe, annak nem lehet véleménye?

Amerika ismét forrong: most éppen az életpárti döntéseket szeretnék befolyásolni radikális abortuszpárti aktivisták, akik a vandalizmustól sem riadnak vissza, hogy érvényt szerezzenek akaratuknak. Hétvégén több amerikai – legfelsőbb bírósági – személyiség otthona elé szerveztek megmozdulásokat, hogy tiltakozzanak a várható döntés ellen, amely hatályon kívül helyezheti a liberális abortusztörvényeknek táptalajul szolgáló Roe kontra Wade-ügyet. Eközben radikálisok egy csoportja felgyújtotta egy életvédő szervezet wisconsini irodáját. A merényletet magára vállaló szélsőségesek országszerte további erőszakot ígérnek.

„Ha nincs biztonságos abortusz, ti sem lesztek biztonságban” – hirdeti a felirat, amelyet radikális abortuszpárti aktivisták hagytak egy életvédők irodájának otthont adó, megrongált épületen. Amerikában több helyen is megdöbbentő dolgok történtek, miután a legfelsőbb bíróság hamarosan dönthet a precedens értékű Roe kontra Wade-ügyben, amely jelenleg alapja az Egyesült Államok liberális abortusztörvényeinek.

A LifeNews korábban beszámolt róla, hogy abortuszpári aktivisták felgyújtották egy életpárti csoport irodáját a wisconsini Madisonban: egy baloldali radikális Molotov-koktélokat dobott be a Wisconsin Family Action fővárosi irodájába, a pusztításról készült képen jól látható, hogy az iroda súlyosan rongálódott az támadás során.

A Breitbart.com beszámolójából kiderül, hogy tüntetők egy csoportja gyűlt össze szombaton több amerikai bíró otthona előtt, hogy tiltakozzanak a várható döntés ellen, amely a Roe kontra Wade-ügyet hatályon kívül helyezi.

A Samuel Alito bíró által a médiához hétfőn kiszivárgott véleménytervezet szerint a bíróság ugyanis készen áll a mérföldkőnek számító abortuszjogi ügy megsemmisítésére.

A támadásokat egyébként a Jane’s Revenge (Jane bosszúja) elnevezésű radikális abortuszpárti csoport vállalta magára, és azt ígéri, hogy az erőszakhullám folytatódhat, ha nem teljesítik követeléseit. Állításuk szerint nem lesz több figyelmeztetés, és nem csupán Wisconsinban vannak embereik, hanem szerte az Egyesült Államokban.

A hétvégi tüntetések sem csak a bíróság tagjait célozták: több templom bejáratát elzárták a tüntető csoportok, mielőtt átvonultak John Roberts főbíró háza elé, ahol azt skandálták: „Maradjon biztonságos és legális az abortusz.”

Mások azt kiabálták, hogy „hazugság az életvédelem, titeket nem érdekel, ha emberek halnak meg”. A tiltakozók még akasztófát is rajzoltak krétával az utcára Roberts otthona előtt. A tüntetők egy másik bíró, Brett Kavanaugh otthona előtt is elhaladtak, ahol az „akinek nincs méhe az nem hozhat döntést!” vezényszavakat skandálták.

Az incidenseket és azok végrehajtóit láthatóan felbátorítja, hogy Joe Biden amerikai elnök nem sietett elítélni a bírák zaklatását.

Jen Psaki, a Fehér Ház sajtótitkára egyenesen kijelentette, hogy a békés tüntetések egyáltalán „nem szélsőségesek”, és hogy az Egyesült Államokban az effajta tiltakozásoknak történelmi múltja van. A tüntetéshullámnak szemmel láthatóan még nincs vége: egy Ruth Sent Us (Ruth küldött minket) elnevezésű csoport jelenleg is toboroz honlapján embereket több bíró otthona előtti megmozduláshoz, miközben az utóbbi időkben készült közvélemény-kutatások szerint az amerikaiak nagy része (mintegy 70 százaléka) életpárti nézeteket vall.

A címlapkép forrása: Lifenews.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre