Eddig nem tapasztalt mértékű támadás érte a keresztényeket Spanyolországban

támadás

A spanyol Observatorio para la Libertad Religiosa (Megfigyelőközpont a Vallásszabadságért) jelentése szerint a nagyhét során 19 keresztényellenes támadás történt Spanyolországban.

A tizenkilenc esetben volt templomtámadás, vallásgyalázás, valamint a hívek ellen elkövetett erőszak. 

Az egyik ilyen esetben Granadában fiatal bevándorlók csoportja támadta meg egy nagycsütörtöki szertartás résztvevőit.

A spanyol OK Diario híroldal szerint a támadás egy Szűzanyának felajánlott körmeneten történt. A szertartás már másfél órája tartott, amikor a hívek megérkeztek a Bermúdez de Castro menedékszálláshoz. Akkor az ott élő fiatalok egy része az épület előtt elkezdte különféle tárgyakkal dobálni a résztvevőket.

Ezenkívül két templomot abortuszpárti feliratokkal rongáltak meg Barcelonában. Badajozban ismeretlen tettesek lefejeztek egy Szűz Mária-szobrot, valamint meggyaláztak egy keresztet.

Több műsorban, újságban, illetve reklámban is gúnyt űztek a keresztényekből. A Burger King például egy új, vegán szendvicsét hirdette szentségtörő módon, Krisztus testéhez hasonlítva a zöldségfasírtot.

A Público weboldalán egyházellenes cikk jelent meg nagypénteken, a katalán TV3-on pedig Mózes történetéből és a tízparancsolatból űztek gúnyt.

María García, az Observatorio para la Libertad Religiosa munkatársa azt nyilatkozta: „úgy segítünk, hogy megfigyelünk, adatokat gyűjtünk és elemzünk. A cél, hogy megállítsuk a harcos szekularizációt és a kereszténység elleni gyűlöletet”.

A spanyol megfigyelőközpont jelentése itt olvasható.

Címlapkép: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre