Hidvéghi: Magyarország megvédi a gyermekeket, és megőrizi békéjét és biztonságát

Akárhogy is igyekeznek az Európai Parlament sorosista, baloldali képviselői, Magyarország nem fogja feladni saját döntéseinek a jogát, nem fogja feladni a kultúráját, meg fogja védeni a gyermekeket, és meg fogja őrizni békéjét és biztonságát – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője Strasbourgban magyar újságíróknak nyilatkozva kedden.

Az EP plenáris ülésének a jogállamiság magyarországi és lengyelországi helyzetével foglalkozó vitáját követően Hidvéghi Balázs kijelentette: az európai baloldal és a Soros-hálózat továbbra sem tudja megemészteni a magyar választások eredményét és a gyermekvédelmi törvényről tartott népszavazáson erőteljesen kinyilvánított véleményt. A magyar emberek világos döntést hoztak április 3-án: a Fidesz-KDNP-kormányzás folytatását akarták, a békét és a biztonságot választották. Egyértelmű véleményt mondtak a gyermekvédelem mellett – emlékeztetett. A képviselő a keddi EP-vitával kapcsolatban azt mondta: ismételten a „már unásig ismételt hazugságokat és alantas támadásokat” lehetett hallani.

„Már nem a tények számítanak, nem a valóság, hanem egy ideológiai támadás, a politikai nyomásgyakorlás. Kirekesztő gondolkodásmód az, ami meghatározza az EP politikusait és javaslataikat” 

– fogalmazott.

Tájékoztatása szerint a vita során elmondott felszólalásában megismételte, hogy Magyarország továbbra is egy tiszteleten alapuló európai együttműködésben hisz, ahol tiszteletben tartják a különbségeket és hasonlóságokat. Kijelentette: minden fórumon fel kell szólalni Magyarország, a magyar emberek védelmében. Magyarország önálló ország, támogatja az európai együttműködést, de nem hajlandó elfogadni diktátumokat és zsarolást Brüsszelből –tette hozzá Hidvéghi Balázs.

(MTI)

Címlapkép: Koszticsák Szilárd/MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre!